Welkom aan onze nieuwe stadsdichter

De jonge Michiel van Opstal wordt de tweede poëet die voor twee jaar de titel stadsdichter van Hoogstraten mag voeren. Op 31 januari neemt hij de fakkel over van Daan Janssens.

Het stadsdichterschap is nog een relatief jong concept in Hoogstraten. Het stadsbestuur lanceerde in 2016 voor de eerste keer een oproep. Toen kwam Wortelnaar Daan Janssens als beste uit de selectie. “Het is met pijn in het hart dat ik deze prachtige functie moet loslaten, maar ik ken Michiel persoonlijk en ik ben er van overtuigd dat hij een fantastisch vervolg zal breiden aan het stadsdichterschap”, vertelt aftredend dichter Janssens.

Michiel van Opstal woont tegenwoordig in Antwerpen, maar is nog steeds zeer betrokken bij het Hoogstraatse leven, onder andere door zijn inzet bij toneelgezelschap Tinello. Michiel wist de jury te overtuigen door zijn zinnenprikkelende beelden die je meetrekken in zijn werken. De uitgekiende beelden zetten aan tot denken zonder al te zwaar te worden. Ook was de jury bijzonder gecharmeerd door zijn gedreven motivatiebrief waaruit een grote goesting spreekt om het stadsdichterschap op te nemen.

Wie de twee stadsdichters samen aan het werk wil zien is meer dan welkom op de cultuurprijsuitreiking op zaterdag 9 februari in GC Hoogstraten. Daar brengt Daan Janssens zijn afscheidsgedicht en zal Michiel van Opstal zijn allereerste voordracht brengen als stadsdichter van Hoogstraten.