Welkom in Hoogstraten - Opening toeristisch seizoen

Op zondag 23 april openen wij het nieuwe toeristisch seizoen. Samen met het Stedelijk Museum, de Hoogstraatse producenten en de Hoogstraatse verenigingen pakken we uit met een totaalspektakel vol boeiende activiteiten. Kom zeker een kijkje nemen. U bent welkom tussen 10 en 17 uur.

​Op zondag 23 april opent Toerisme Hoogstraten het nieuwe seizoen. Samen met het Stedelijk Museum, de Hoogstraatse producenten en de Hoogstraatse verenigingen wordt er uitgepakt met een totaalspektakel. Kom zeker een kijkje nemen. U bent welkom tussen 10 en 17 uur. 

HOOGSTRAATSE SPECIALITEITENMARKT (Vrijheid)
Hoogstraatse producenten presenteren een uitgebreid aanbod van ambachtelijke producten. Kuier op uw gemak langs de kraampjes en geniet van de gratis proevertjes. 

MONDIALE MARKT (Begijnhof)
Hoogstraten richt haar vizier op de wijde wereld en stelt u een kleurrijke diversiteit aan culturen voor. Een buitengewone organisatie in het kader van het themajaar Grenzeloos. 

ERFGOEDDAG (Stedelijk Museum en Woonzorgcentrum)
‘Zorg’ is het overkoepelende thema van Erfgoeddag 2017. In het Stedelijk Museum en het Woonzorgcentrum Stede Akkers katapulteren wij u terug in de tijd. Identificeer 800 oude glasnegatieven, laat u vereeuwigen in een pop-up fotostudio en leer tips & tricks om oude foto’s of dia’s te bewaren. 

HUIFKARTOCHTEN
Een gratis huifkar voert u mee op de kadans van een koppel boerenpaarden en brengt u op een drafje naar het Woonzorgcentrum Stede Akkers of de Laermolen.

FIETSZOEKTOCHT ‘Langs Hoogstraatse grenzen’
Vanop uw stalen ros ontrafelt u de geheimen die zich verborgen houden langsheen de Hoogstraatse grens. Zoek de foto’s, beantwoord de vragen en rijf mooie prijzen binnen. De fietszoektocht is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

SMOUTEBOLLEN (Laermolen)
Beroemd in Hoogstraten en omstreken: de artisanale smoutebollen van de Laermolen. Gebakken in eigen geslagen smout, aan de man gebracht met een dikke laag enthousiasme. 

TORENBEKLIMMING (Sint-Katharinakerk)
Overwin de 294 trappen van de Sint-Katharinakerk en beloon uzelf met een adembenemend zicht over Hoogstraten en ver daarbuiten. Een unieke ervaring…

KINDERPRET (Vrijheid)
Ook kinderen zijn welkom!. Ervaren monitoren begeleiden extra vrolijke kinderactiviteiten. 

SELFIEWEDSTRIJD | #welkominhoogstraten
Neem een selfie op één van de locaties en post ze op de Facebook- of Instagrampagina van Toerisme Hoogstraten met de vermelding #welkominhoogstraten. De leukste foto’s publiceren we in Info’zine, het stedelijk infoblad. 

LIONS LENTE LUNCH (Klein Seminarie)
Lions Hoogstraten Markland organiseert jaarlijks een lunch voor het goede doel. De integrale opbrengst gaat dit jaar naar een educatief opleidingsproject rond land-en tuinbouwproject in Senegal. Meer info:www.lionshoogstraten.be/lunch