Welkom in Hoogstraten - Opening toeristisch seizoen

Welkom in Hoogstraten

Op zondag 22 april opent Toerisme Hoogstraten het nieuwe seizoen. Het wordt opnieuw een totaalspektakel waarbij Hoogstraten al haar toeristische troeven in de kijker zet.
Alle activiteiten vinden plaats op het begijnhof. U bent meer dan welkom tussen 12 en 17 uur.​

Specialiteitenmarkt met gratis proevertjes
Verschillende Hoogstraatse producenten - en met uitbreiding uit het Land van Mark & Merkske - presenteren hun ambachtelijke producten. Proef het echte vakmanschap en laat u verleiden door het uitgebreide aanbod van Hoogstraatse producten.

Mondiale Markt
Hoogstraten richt haar vizier op de wijde wereld en stelt u een kleurrijke diversiteit aan culturen voor. De markt focust zich op informeren, doen & beleven en eten & drinken. Duik mee de wijde wereld in en u zult versteld van de bonte mengelmoes die Hoogstraten rijk is.

Smoutebollen aan de Laermolen
Ondertussen berucht: de artisanale smoutebollen van de Laermolen. Gebakken in eigen geslagen smout, aan de man gebracht met poedersuiker én een dikke laag enthousiasme. Vanuit het centrum kunt u er met de gratis huifkar naartoe. Ook het streepje muziek krijgt u er gratis bovenop.

Columbus meets Vialta
Kamerkoor Vialta neemt u mee voor een muzikale reis. Op zondag 22 april krijgt u alvast een voorsmaakje van het integrale concert op 5 mei.

Erfgoeddag
In mei 2017 werd het historisch stadhuis geteisterd door waterschade. Acht schilderijen van de Hoogstraatse schilder Karel Boom werden zwaar beschadigd. In het voorjaar werden de werken gerestaureerd. Niet alleen de waterschade werd hersteld maar ook de oude vernislagen en ander vuil werden verwijderd. Nu hangen ze terug in de trouwzaal alsof Karel Boom ze net geschilderd heeft.

En verder…
Kinderworkshops, muzikale animatie én een – voorlopig nog geheime – act van Theater Pas Geverfd. Kortom: Kom een stapje in de wereld zetten, er is geen enkele reden om thuis te blijven.

  • Toerisme Hoogstraten is open van 10 tot 17 uur.
  • De activiteiten op het begijnhof starten om 12 uur.

Meer info?
Toerisme Hoogstraten | 03 340 19 55 | toerisme@hoogstraten.be