Zonnepanelen op uw dak, een goed idee!

Laat u informeren en doe mee met de samenaankoop
Fabrik Elentrik

Informatie door Fabrik Elentrik

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen? Met zonnepanelen wekt u zelf elektriciteit op, wat maakt dat u minder of geen elektriciteit aan uw leverancier moet betalen. Daarenboven helpt u mee aan een beter milieu.

Het stadsbestuur van Hoogstraten wil het plaatsen van zonnepanelen om die redenen promoten. Wij sturen Fabrik Elentrik, ons rijdend energiecafé, graag op u af om onderstaande vragen (én andere energievragen ook, uiteraard!) te beantwoorden:

  • Is het dak van mijn woning geschikt voor zonnepanelen of een zonneboiler?
  • Wat is de gemiddelde kostprijs voor een installatie?
  • Wat betekent 'prosumententarief'?
  • Hoe groot is een zonnepaneleninstallatie idealiter op basis van mijn energieverbruik?

Aan de hand van uw eindfactuur maakt huisbezoeker wonen Carolien Ruts samen met u een berekening rond zonnepanelen en/of een zonneboiler.

Hiervoor staat Fabrik Elentrik enkele dagen opgesteld op een goed bereikbare plaats.

  • Op zondag 5 augustus van 09:00 – 12:00 uur op Meermarkt
  • Op woensdag 8 augustus aan het LDC te Meerle van 13:00 – 16:00 uur
  • Op donderdag 9 augustus in de Kuip te Minderhout van 13:30 uur tot 16:00 uur
  • Op dinsdag 14 augustus aan het zwembad van Hoogstraten van 13:30 – 16:00 uur

U kan ook een persoonlijke berekening op een ander moment aanvragen. Maak hiervoor een afspraak via de contactgegevens rechts op deze pagina.

Of wenst u dat Fabrik Elentrik langskomt bij uw vereniging, in uw gebuurt of dorpskern? Twijfel niet ons te contacteren voor een Fabrik Elentrik-avond of -middag op uw maat. 

Samenaankoop zonnepanelen

Heeft u de beslissing om zonnepanelen te plaatsen al gemaakt? Contacteer dan snel één of meerdere lokale handelaars naar keuze en/of schrijf u in voor de vijfde samenaankoop zonnepanelen georganiseerd door de provincie.

De provincie biedt een totale begeleiding gedurende het project: aanvraag van offerte, opmaak van een persoonlijk voorstel, bespreking van uw dossier, installatie bij u thuis, keuring en aanmelding van de installatie en het bewaken van een goede werking van de installatie.

Inschrijven voor de samenaankoop doet u van 30 mei tot en met 7 augustus via samengaanwegroener. Meer informatie kan u vinden op de website of bel het gratis nummer 0800 26 177. De aannemer naar keuze kan u altijd zelf contacteren.