Nestkastjesactie processierupsen

Pak ongewenste rupsen in je tuin aan op een natuurlijke manier. Hang een nestkast op!

Zoals verwacht zijn de processierupsen terug hardnekkig aanwezig in onze eikenbomen. Eén van de oplossingen voor deze jeukende rupsen is gewoon te vinden in onze natuur. Verschillende vogels eten en voeren met plezier een groot aantal rupsen aan hun jongen.

Natuurpunt Markvallei helpt je de juiste vogels tot bij de processierups te brengen. De natuurvereniging zocht de ideale nestkasten uit om de vogels uit te nodigen zich veilig te kunnen huisvesten. Het aanbod omvat vier verschillende nestkasten. 

Heb jij eiken in je buurt? Help dan bij het slagen van deze actie door nestkasten in je tuin op te hangen. Je tuin kan er alleen maar goed bij varen!  Vogels eten immers niet enkel processierupsen, ze zijn ook verzot op bijvoorbeeld de buxusmotten of muggen.

Alle nestenkasten kosten 15 EUR per stuk. Zodra je bestelling klaar staat, zal Natuurpunt Markvallei je contacteren voor het afhalen van de nestkasten. U moet hiervoor langskomen in Bezoekerscentrum De Klapekster in Wortel Kolonie. Betalen doet u bij het afhalen (bancontact mogelijk). 

 

Het aanbod

 
1 Start 2 Voltooid

 

Ik wil volgende nestkast(en) bestellen:

Privacy akkoord
Het invullen van dit webformulier betekent dat ik mij akkoord verklaar met de verwerking van mijn gegevens voor de doeleinden zoals die bepaald zijn in de privacyverklaring.