Fietsknooppuntennetwerk

Fietsen

Fietsknooppuntennetwerk Antwerpse Kempen

Het fietsknooppuntennetwerk is een netwerk van enkele duizenden kilometers veilige en landelijke fietspaden. De fietspaden bestaan zowel uit hoofdroutes als uit alternatieve routes die met elkaar worden verbonden door middel van knooppunten. Elk knooppunt in het netwerk heeft een nummer en aan de hand van de kaart stippelt u zelf een traject naar keuze uit. U bepaalt zelf hoe lang uw tocht wordt en waar u naartoe wilt. Verder hoeft u alleen maar de rechthoekige bewegwijzeringsborden te volgen (groene nummers op witte achtergrond). 

De fietskaart Antwerpse Kempen geeft een up-to-date overzicht van alle knooppunten en trajecten. De twintig inrijpunten op de kaart vormen prima vertrekplaatsen. Ook de langeafstandsroutes en doorsteken via de fietsostrades staan erop aangeduid. Toerisme Provincie Antwerpen koos voor één handige recto verso kaart. Ze is scheurvrij en waterbestendig. De kaart is te koop bij Toerisme Hoogstraten. (€ 9,95)

Op het routeplatform van Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) vindt u kant-en-klare suggesties voor fietsroutes. Naast de routes van TPA kunt u ook zoeken in het route-aanbod van Knooppunter en kunt u zelf eigen routes uitstippelen op het knooppuntennetwerk.