Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Op deze pagina vindt u informatie per locatie alsook al de benodigde info die u nodig heeft om een zaal te reserveren.

Het volledige huishoudelijke reglement en retributiereglement vindt u onderaan de pagina terug.

Voor vele inwoners van Hoogstraten roept de Rabboenizaal fijne herinneringen op. Nu de zaal deel uitmaakt van het gemeenschapscentrum gaan we flink aan de slag om op die teneur verder te gaan. Als theaterzaal van het GC zullen veel activiteiten die het stadsbestuur zelf organiseert, hier doorgaan.

Lindendreef 37
2320 Hoogstraten
(Parking en inkom via Antoon de Lalaingstraat, z.n.)

Als gevestigd informatiecentrum proef je meteen de sfeer in de bibliotheek: dit is de uitgelezen plaats om een stimulerende workshop of lezing te geven of om geanimeerd te vergaderen. De naam van de zaal dekt de lading perfect: hier ontmoet je nieuwe inzichten en elkaar. 

Lindendreef 1b
2320 Hoogstraten

Het GC strijkt neer in de ateliers van de Kunstacademie IKO. Het auditorium in de campus Groenewoud komt onder de vleugels van het gemeenschapscentrum. Een boeiende presentatie? Een prikkelende film? Of een blik verruimende lezing? Dan kan je in het auditorium terecht. 

Buizelstraat 11
2320 Hoogstraten

Wegens grondige renovatiewerken kan het Raadhuis niet langer gehuurd worden voor socio-culturele activiteiten. Na de renovatie zullen het Lokaal Dienstencentrum Meerle en de lokale uitleenpost van de bibliotheek er hun onderkomen vinden. Een aantal ruimtes zullen dan ook opnieuw ter beschikking gesteld worden voor socio-culturele activiteiten. 

De infrastructuur van zaal Pax bestaat uit meerdere lokalen die gehuurd kunnen worden voor diverse socioculturele activiteiten gaande van vergaderingen tot concerten en ledenfeesten. Privé-feesten zijn niet toegestaan. 

Grote zaal, geschikt voor 150-200 personen
Kleine zaal, geschikt voor 100-150 personen
Vergaderlokaal, geschikt voor 25 personen (twee beschikbaar)
Leskeuken, geschikt voor 10 personen

Procedure

Deze lokalen kunnen enkel via de online reservatiemodule van de stad gereserveerd worden: https://reservaties.hoogstraten.be/. Reservaties dienen ten laatste 14 dagen voor de activiteit te gebeuren. Meer informatie vindt u in het 'Huishoudelijk reglement zaal Pax'. 

Opgelet: er geldt een overgangsperiode. Reservaties voor een activiteit die plaatsvindt voor 1 januari 2021 dienen te gebeuren bij het paxcomité (03 309 26 14). Reservaties voor activiteiten vanaf 1 januari 2021 dienen te gebeuren bij de stad Hoogstraten via de onlinemodule. Dit kan vanaf 1 juli 2020 voor langlopende reeksen en vanaf 1 augustus voor losse activiteiten. 

Bedrag

Een overzicht van de huurprijzen vindt u terug in 'Retributiereglement vrijetijdsinfrastructuur - Zaal Pax'. 

CONTACT GC HOOGSTRATEN

Vrijheid 149
2320 Hoogstraten
T 03 340 19 57
E bram.verschueren@hoogstraten.be