Groepsuitstappen

Land van Mark & Merkske
Cover Groepsuitstappen 2018

MOMENTEEL IS HET NIET MOGELIJK OM EEN RONDLEIDING MET GIDS TE RESEVEREN. 

Groepsuitstappen in het Land van Mark & Merkske: Op stap in Hoogstraten, Baarle-Hertog-Nassau en Merksplas
Op deze website kunt u alvast kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Hoogstraten, maar uiteraard kunt u ook onder leiding van een vakkundige gids op verkenning in het Land van Mark & Merkske.

Het Land van Mark & Merkske is een rustige, groene regio die bestaat uit Hoogstraten, Baarle-Hertog-Nassau en Merksplas. De streek staat bekend voor haar glastuinbouw: denk maar aan de beroemde Hoogstraatse aardbeien, maar ook tomaten, paprika’s en komkommers zijn hier sterk vertegenwoordigd. Een bezoek aan Coöperatie Hoogstraten, Proefcentrum Hoogstraten of een aardbeien- of tuinbouwbedrijf is bijgevolg erg populair.

Maar er is meer! Het Land van Mark & Merkske wordt gekenmerkt én sterk beïnvloed door haar ligging aan de Belgisch-Nederlandse grens. Logisch dus dat smokkelen hier in vroegere tijden gemeengoed was. De kolonies van Wortel en Merksplas waren hiervoor het ideale decor. Landlopers, smokkelen en kolonies (Weldra Unesco Werelderfgoed?) zijn dan ook een geliefd onderwerp voor een groepsuitstap.

En dan is er nog het culturele erfgoed. De indrukwekkende Sint-Katharinakerk gecombineerd met het begijnhof lijkt misschien klassiek, maar blijft al jarenlang het meest gevraagde bezoek in Hoogstraten. Een topper, zonder meer… 
Het Kaarsenmuseum in Baarle-Hertog, het Gevangenismuseum, een heuse wijngaard of een uitgebreide busrondrit behoren eveneens tot de mogelijkheden.

U ziet het: het Land van Mark & Merkske biedt u heel wat perspectieven om van uw dag een geslaagde uitstap te maken.