Groepen in Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog-Nassau

Land van Mark & Merkske
Cover Groepsuitstappen 2018

MOMENTEEL IS HET NIET MOGELIJK OM EEN RONDLEIDING MET GIDS TE RESEVEREN.  
Zolang de coramaatregelen het niet toelaten, is een bezoek in groep niet mogelijk. Wij houden uiteraard de vinger aan de pols. Van zodra er versoepelingen worden ingevoerd waardoor (kleine) groepen weer wel mogelijk zijn, zullen onze gidsen je met open armen ontvangen. 

Heel graag tot snel!

Groepsuitstappen in het Land van Mark & Merkske: Op stap in Hoogstraten, Baarle-Hertog-Nassau en Merksplas
Op deze website maak je alvast kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van Hoogstraten, maar uiteraard kunt u ook onder leiding van een vakkundige gids op verkenning in Merksplas of Baarle-Hertog-Nassau, waarmee Hoogstraten het 'Land van Mark & Merkske' vormt.

Het Land van Mark & Merkske is een rustige, groene regio die bestaat uit Hoogstraten, Baarle-Hertog-Nassau en Merksplas. De streek staat bekend voor haar glastuinbouw: denk maar aan de beroemde Hoogstraatse aardbeien. Een bezoek aan Coöperatie Hoogstraten behoort - na een tweetal jaren van verbouwingswerken - binnenkort weer opnieuw tot de mogelijkheden. We kijken er naar uit.

Maar er is meer! Het Land van Mark & Merkske wordt gekenmerkt én sterk beïnvloed door haar ligging aan de Belgisch-Nederlandse grens. Logisch dus dat smokkelen hier in vroegere tijden gemeengoed was. De kolonies van Wortel- en Merksplas waren hiervoor het ideale decor. Landlopers, smokkelen en kolonies (Wortel weldra Unesco Werelderfgoed?) zijn dan ook een geliefd onderwerp voor een groepsuitstap.

En dan is er nog het culturele erfgoed. De indrukwekkende Sint-Katharinakerk gecombineerd met het Begijnhof lijkt misschien klassiek, maar blijft al jarenlang het meest gevraagde bezoek in Hoogstraten. Een topper, zonder meer… 
Het Kaarsenmuseum in Baarle-Hertog, het Gevangenismuseum, een heuse wijngaard of een bezoek aan Plantentuin De Kleine Boerderij behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Je ziet het: het Land van Mark & Merkske biedt heel wat mogelijkheden om van jullie dag een geslaagde uitstap te maken.