Rondtoeren in het Land van Mark & Merkske

Groepsuitstappen | Land van Mark & Merkske
Hoogstraten

Een boeiende autocarrit met straffe verhalen
Het Land van Mark & Merkske verwelkomt u graag voor een verrassende autocarrondrit vol boeiende verhalen. Maak in deze prachtige streek kennis met een interessant stukje natuur, cultuur, erfgoed en gastvrijheid.

 • Rondje Hoogstraten
  U vertrekt vanuit Hoogstraten voor een prachtige rondrit door het meest noordelijke gedeelte van de provincie Antwerpen. De tocht leidt u naar kleine, pittoreske dorpen als Meer, Minderhout en Wortel. Onderweg vertelt de gids met passie over de prachtige bezienswaardigheden groot en klein, over het land van de aardbeien, volkse verhalen en anekdotes over landlopers, smokkelen en bedevaarten, … 
  Tijdens de rondrit is een stop naar keuze mogelijk: de Mariagrot van Meersel-Dreef, de kolonie van Wortel, één van de prachtige kerken in de omgeving, …
 • Land van Mark & Merkske-Noord
  U maakt een prachtige tocht langs dennenbossen en kastelen. U rijdt over en langs de grens met Nederland, doorheen de Hoogstraatse aardbeienstreek en langs de pittoreske dorpen Meerle, Meersel-Dreef, Meer en Minderhout. Verder komt het unieke Baarle-Hertog-Nassau en haar enclaves met sappige smokkelverhalen aan bod.
 • Land van Mark & Merkske-Midden
  U krijgt een boeiende, grensoverschrijdende tocht dwars door de wondermooie Markvallei en langs waardevolle natuurgebieden met een zeldzame plantengroei. U passeert maar liefst drie gevangenissen, stuk voor stuk met een merkwaardig verleden en een realistisch heden. U maakt kennis met de Dodendraad, een beklijvend Vredesmonument in Zondereigen. En u ontdekt de unieke enclavesituatie in Baarle-Hertog-Nassau.
 • Land van Mark & Merkske-Zuid
  U flaneert langs stemmige boerengehuchten met hun Frankische driehoekpleinen en hun kapelletjes. U vindt er ook ultramoderne megaserres die zorgen voor het ‘rode goud’ van de Noorderkempen: aardbeien, tomaten en paprika’s. Via het Kempens kanaal met zijn kleiputten en steenfabrieken rijdt u naar de grote domeinen van de voormalige landloperskolonies, waar de sociale geschiedenis nog tastbaar aanwezig is. Uniek in Europa!
 • Rondrit met eigen autocar: 3 uur met stop onderweg / 2 uur zonder stop
 • De gids wordt steeds afgehaald en teruggebracht aan de afgesproken vertrekplaats.