Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
Aanbod voor kleuters en lagereschoolkinderen

Ferm organiseert ook tijdens de schoolvakantiedagen opvang in vier opvanghubs van Meerle, Minderhout, gemeenteschool Hoogstraten en Wortel. Tijdens de schoolvakanties richten zij vooral op kleuters en kinderen met een ondersteuningsnood. Kinderen die deelnemen aan de speelpleinwerking van de stad Hoogstraten kunnen in de zomervakantie voor en na de uren en op woensdag terecht in de opvang van Ferm, de inschrijvingen hiervoor lopen via Ferm .Tijdens de vakanties hanteert Ferm een maximum aantal kinderen per dag. Reserveer dus tijdig je plekje. Meer info over de inschrijvingen vind je verder op deze pagina.

Start inschrijving Ferm kinderopvang paas- en zomervakantie: 4/03/2024 vanaf 20u 

Op schoolvakantiedagen kan je terecht in één van de vier opvanghubs van Ferm. Dit van 7u00 tot 18u30.  

 • Hoogstraten: gemeenteschool Hoogstraten, .
 • Meerle: oude schoolgebouw (4-5-6), Gemeenteplein 1 bus 2c.
 • Wortel: kleuterschool de Wijsneus, Rooimans 5.
 • Minderhout: kleuterschool Scharrel, Schoolstraat 10.

Benieuwd welk aanbod er nog bestaat tijdens de schoolvakanties in de verschillende deelgemeenten van Hoogstraten? Houd zeker deze pagina goed in de gaten.

 

Zijn je kinderen nog niet gekend bij Ferm Kinderopvang en wil je gebruik maken van de opvang? Je moet een eenmalige administratieve aanmelding in orde brengen. Dit doe je door een mailtje te sturen naar bko.hoogstraten@samenferm.be

Reserveren  

 • Voor opvang op schoolvrije dagen (pedagogische studiedagen etc.) dien je wel een plekje te reserveren in de opvang. Ferm werkt niet met een maximum aantal kinderen. Iedereen is dus welkom in de opvang op/nabij de school. Wel kan Ferm een goede inschatting maken van het aantal begeleiders die ze moeten voorzien voor die dag. 
 • Voor de opvang tijdens schoolvakantiedagen in Minderhout, Meerle, Hoogstraten en Wortel moet je altijd reserveren. Hoewel de capaciteit aanzienlijk is opgekrikt tegenover vorige jaren, hanteren we een maximum aantal kinderen in deze vier opvanghubs. Houd dus zeker onderstaande reservatiedata in de gaten om te weten wanneer het online reservatiesysteem wordt opengezet voor alle ouders.

Nog niet bekend met de online reservatietool van Ferm? We zetten je mee op weg aan de hand van onderstaand stappenplan:

 • Zijn jouw kind(eren) nog niet gekend bij Ferm? Breng een eenmalige administratieve aanmelding in orde, door een mailtje te sturen naar bko.hoogstraten@samenferm.be
 • Is het de eerste keer dat je online reserveert? Breng een eenmalige online registratie in orde via de website van Ferm. 
 • Voor de dagen waarop jouw kind naar de opvang komt, dien je online te reserveren via de website van Ferm.

Let op: het online reservatiesysteem sluit af op donderdagmiddag 12u, de week ervoor. Vanaf dan verlopen reservaties en annuleringen via de begeleiders op de desbetreffende opvanglocaties en dit tot 7u 's ochtends op de dag zelf. Je kan hen ter plaatse of telefonisch bereiken. De telefoonnummers van elke locatie vind je hieronder bij 'contact'. 

Start online inschrijvingen vakantieopvang Ferm: ​

 • Paasvakantie: 4/3/2024 vanaf 20u
 • Zomervakantie: 4/3/2024 vanaf 20u

 

Vergeten of te laat met annuleren? Ferm rekent de gereserveerde uren aan aan de normale prijs. Er wordt natuurlijk een uitzondering gemaakt in geval van bv. ziekte. 

Voor de verrekening van de opvangkosten van jouw kind, hanteert Ferm een badgesysteem. Elke ouder krijgt na registratie een gratis eerste pakket met Wombat sleutelhangers en -badge. Het aankomst- en vertrekuur van jouw kind wordt hiermee geregistreerd en op basis daarvan worden de kosten verrekend. 

 • Gewoon tarief
 Halfuur1/3 dagVanaf 3uVanaf 6u
Voor- en naschools€1.11   
Woensdagnamiddag€1.11 €7.44€14.83
Schoolvakanties en schoolvrije dagen (pedagogische studiedagen) €4.93€7.44€14.83

+ Jaarlijkse administratieve bijdrage voor het volledige gezin: €20. Dit wordt aangerekend op de eerste factuur van het schooljaar en enkel wanneer jouw kind effectief naar de opvang kwam. 

 • Verminderd tarief

Voor gezinnen met meerdere kinderen die op eenzelfde dag naar de opvang komen, hanteert Ferm per kind volgende prijzen: 

 Halfuur1/3 dagVanaf 3uVanaf 6u
Voor- en naschools€0.83   
Woensdagnamiddag€0.83 €5.58€11.12
Schoolvakanties en schoolvrije dagen (pedagogische studiedagen) €3.70€5.58€11.12

+ Jaarlijkse administratieve bijdrage voor het volledige gezin: €20. Dit wordt aangerekend op de eerste factuur van het schooljaar en enkel wanneer jouw kind effectief naar de opvang kwam. 

 • Sociaal tarief

​Kom je door jouw financiële situatie in aanmerking voor een sociaal tarief, dan betaal je volgende prijzen. Je dient een aanvraag in bij de verantwoordelijke van Ferm. Op basis van het aanslagbiljet of recente loonbrieven, bekijken zij of jullie als gezin hier recht op hebben. Het tarief wordt steeds toegekend voor één jaar en kan altijd verlengd worden. 

 Halfuur1/3 dagVanaf 3uVanaf 6u
Voor- en naschools€0.56   
Woensdagnamiddag€0.56 €3.72€7.42
Schoolvakanties en schoolvrije dagen (pedagogische studiedagen) €2.47€3.72€7.42
+ Jaarlijkse administratieve bijdrage voor het volledige gezin: €10. Dit wordt aangerekend op de eerste factuur van het schooljaar en enkel wanneer jouw kind effectief naar de opvang kwam. 
 
 • Andere kosten

Elke ouder krijgt gratis een eerste pakket met Wombat sleutelhangers en -badge. Ben je jouw sleutelhangers kwijt en heb je een nieuw pakket nodig, dan betaal je hiervoor €5.

Te laat geannuleerd? D.w.z. na 7u 's ochtends op de dag zelf: de gereserveerde uren worden aangerekend aan de normale dagtarieven die hierboven staan vermeld. 

Indien je je kind ophaalt na sluitingstijd (18.30u), wordt hiervoor €12.50 aangerekend per begonnen halfuur dat de opvang langer openblijft. Ferm vraagt om in dit geval steeds contact op te nemen met de begeleiders op de opvanglocatie. Contactgegevens vind je onderaan. 

 

 

 

 

 • Opvanglocaties Ferm:

Gemeenteschool Hoogstraten: Gravin Elisabethlaan 21 - 2320 Hoogstraten - (T) 0471/84.18.44

De Wijsneus: Rooimans 5 - 2323 Wortel - (T) kleuters 0474/94.99.35 en (T) lagere school 0475/80.30.61

Scharrel : Schoolstraat 10 - 2322 Minderhout - (T) 0474/94.99.30

De Klimtoren: Gemeenteplein 1C (2) - 2328 Meerle - (T) 0497/02.54.03