Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Veiligheid, gezondheid en welzijn zijn essentieel om je land- of tuinbouwbedrijf succesvol te houden. Toch staat de land- en tuinbouwsector op de derde plaats wat ongevallenrisico betreft. Een arbeidsongeval kan grote gevolgen hebben, denk maar aan de fysieke en mentale gevolgen, maar daarnaast heeft het ook een financiële impact. In tijden van duurzame land- en tuinbouw waar omgeving, voedselveiligheid en dierenwelzijn hoog in het vaandel staan, mogen veiligheid en gezondheid van de werknemers en bedrijfsleiders dus niet ontbreken.

Het is niet altijd eenvoudig om te weten hoe je dit moet aanpakken. Daarom slaan Prevent Agri en GBO (Geïntegreerd Breed Onthaal) Noorderkempen de handen in elkaar om jou hierbij te helpen!

Schrijf je hier in

Wie zijn wij?

Prevent Agri is een initiatief van en voor de groene sectoren dat in het leven werd geroepen door een gezamenlijke beslissing van de sociale partners van de Groene Sectoren zijnde Boerenbond, AVBS, BFG, ABVV, ACV en ACLVB. Hun hoofdopdracht bestaat erin het welzijn van de werknemers op de werkvloer van groene sectoren blijvend te bevorderen. Prevent Agri is géén controlerend orgaan. Hun acties zijn vooral begeleidend en preventief, met als doel zoveel mogelijk bedrijven in de sector ervan te overtuigen dat veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk essentieel zijn.

GBO Noorderkempen is een samenwerkingsverband van de lokale besturen en welzijnsorganisaties in Arendonk, Baarle-Hertog, Hoogstraten, Merksplas, Ravels en Rijkevorsel. Het GBO heeft tot doel het welzijn van land- en tuinbouwers én hun werknemers, met in het bijzonder de seizoenarbeiders, te verbeteren.

Hoe pakken we dit aan?

Op jouw vraag komt Prevent Agri gratis een audit uitvoeren op het bedrijf. Bij zo’n audit komt Prevent Agri langs om te bekijken hoe alles loopt op het vlak van veiligheid, gezondheid en welzijn. Daarna ontvangen jullie een helder verslag met eenvoudige adviezen om de veiligheid, gezondheid en welzijn op het bedrijf te verhogen. Verder geven ze ook slimme en financieel haalbare veiligheidstips gericht op de praktijk.

Voldoet je land- of tuinbouwbedrijf aan de belangrijkste voorwaarden? Dan ontvangen jullie een kwaliteitslabel van ‘aandacht voor de werkkracht’. Het kwaliteitslabel toont aan werknemers en bezoekers dat je alles in het werk stelt om van je bedrijf ook een veilige en aangename werkplaats te maken en te houden. Zijn er nog een aantal zaken die kunnen verbeteren? Dan krijg je de tijd om de verbeterpunten aan te pakken en komt Prevent Agri nog een tweede keer langs. Jullie kunnen dan alsnog het kwaliteitslabel ontvangen.