Ambassadeur Vlaanderen Lekker Land

Eten & drinken
Logo Ambassadeur Vlaanderen Lekker Land

In  2012 werd Hoogstraten verkozen als Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land!

Hoogstraten ging de culinaire strijd aan met Antwerpen, Lier, Mol & Mechelen en deed een gooi naar deze titel als gastronomisch ambassadeur voor de provincie Antwerpen
Hoogstraten, de 'underdog' en uiteindelijk het kleinste stadje in deze rij, wist de titel toch op haar conto te schrijven en mocht zich bijgevolg twee jaar lang - meer dan verdiend - Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land noemen.

Dat Hoogstraten deze titel binnenhaalde mag geen wonder heten: met onze wereldberoemde Hoogstraten Aardbeien® en verfijnde gastronomie kampeert Hoogstraten al langer in de hoogste regionen van de lekkerste streekproducten en -gerechten.
Twee jaar lang deed Hoogstraten haar slogan 'Een stadje met smaak' alle eer aan en zal dit - ook nu de periode officieel is afgelopen - blijven doen. Hoogstraten streeft er naar om een uitgebreid programma aan te bieden met verrukkelijke activiteiten, overgoten met een vleugje culinair meesterschap, gastronomie én de gekende Hoogstraatse gastvrijheid.

Stadsbestuur Hoogstraten wil iedereen uitdrukkelijk en van harte bedanken die van deze titel een succesverhaal hebben gemaakt. De jury koos niet voor niets voor het Hoogstraatse project omdat dit gebaseerd was op een waardevolle samenwerking tussen de dienst voor toerisme, de Hoogstraatse producenten en actoren, Coöperatie Hoogstraten en de lokale horeca.