Omleidingen & verkeershinder

Hoogstraten in groenten & bloemen
Verkeershinder

Ook dit jaar belooft Hoogstraten in groenten & bloemen opnieuw een unieke editie te worden. Hoogstraten verwacht tijdens dit weekend dan ook weer duizenden toeristen en bezoekers.

Op donderdag 12 september start de opbouw van Hoogstraten in groenten & bloemen. Om praktische redenen en om de veiligheid van de vrijwilligers te waarborgen, wordt de Vrijheid verkeersvrij gemaakt vanaf 21 uur ‘s avonds tot vrijdagmorgen 6 uur. Dit houdt in dat alle verkeer wordt omgeleid.
Ook de bussen van De Lijn zullen deze omleiding moeten volgen. Enkel voor de bewoners van de Vrijheid wordt een uitzondering gemaakt. Zij kunnen gedurende deze periode uiteraard wel tot aan hun woonst geraken.

Op zondag 15 september wordt de Vrijheid, Heilig Bloedlaan en een deel van de Gelmelstraat verkeersvrij gemaakt. Dit betekent concreet dat de Vrijheid wordt afgesloten op zondag 15 september van 9 tot 20 uur. Dit vanaf de Moerstraat tot aan de Loenhoutseweg. Ook parkeren is niet toegelaten! Alle zijstraten blijven, via de omleiding, vrij toegankelijk voor het verkeer. 

Denk eraan, want overtreders worden op politiebevel weggetakeld. Verzet dus tijdig uw wagen naar de zijstraten.
Vanaf 20 uur 's avonds wordt de afsluiting weggenomen.

De Leemstraat (tussen 's Boschstraat & Koolhof) wordt éénrichtingsverkeer, uitgezonderd voor fietsers.

Voor beide dagen wordt het verkeer op de volgende manier omgeleid:
** Het verkeer vanuit Rijkevorsel richting Minderhout (en omgekeerd) wordt omgeleid via de Loenhoutseweg, Katelijnestraat en Moerstraat. De zijstraten ten westen van de Vrijheid blijven via deze omleiding bereikbaar. De straten ten oosten van de Vrijheid bereikt u via Achtel.
** Het verkeer vanuit Wortel richting Minderhout wordt omgeleid via de Gustaaf Segersstraat, Leemstraat en Molenstraat.
** Het verkeer vanuit Minderhout richting Wortel wordt omgeleid via de Molenstraat, Leemstraat, Koolhof, ‘s Boschstraat, Bosuil, Beukendreef en Grote Plaats.

De meest recente verkeersplannen vindt u vanaf september onder de rubriek verkeershinder op deze website.

U kunt Hoogstraten ook bereiken met het openbaar vervoer. Raadpleeg hiervoor de website van De Lijn.