Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
Regionaal mobiliteitsplan

De vervoerregio Kempen bestaat sinds 2019, en bevat 28 gemeenten. Het is een van de grootste Vlaamse vervoerregio’s die werd opgericht in het kader van basisbereikbaarheid. Combimobiliteit staat daarin centraal: het combineren van verschillende vervoersmiddelen. Basisbereikbaarheid vertrekt daarnaast vanuit een regionale benadering en dus niet langer van het louter lokale of Vlaamse perspectief.

Alle 15 vervoerregio’s ontwikkelen hun eigen vervoerplannen.

 

Regionaal mobiliteitsplan en openbaar vervoerplan

De vervoerregio Kempen is volop bezig met het opstellen van een plan waarin de gezamenlijke mobiliteitsvisie voor alle vervoermiddelen op lange termijn wordt vastgelegd.

In het plan vind je bijvoorbeeld ideeën over waar we ruimte willen creëren voor veilige, ontvlochten fietsroutes, voor openbaar vervoer en waar we willen investeren in wegen waar auto’s en vrachtwagens welkom zijn. Het beschrijft waar we doorgaand vrachtverkeer wensen en waar niet.

De belangrijkste speerpunten waar we in de Kempen naar streven zijn 40% duurzame verplaatsingen, 0 verkeersdoden, het verhogen van de verkeersleefbaarheid en een daling van het gereden aantal kilometer.