Week van de mobiliteit: autovrije zondag

Hoogstraten in groenten & bloemen
Groenten en bloemen 2019

Tijdens het weekend van Hoogstraten in groenten & bloemen trekt Hoogstraten alle registers open om haar bezoekers te verwennen.
Er is heel wat te zien, te beleven en te ervaren.

  • AUTOVRIJ OP ZONDAG

In het kader van de Europese Week van de Mobiliteit wordt op zondag 15 september het centrum van Hoogstraten verkeersvrij gemaakt van 9 tot 20 uur. Net zoals Parijs, Madrid, Milaan, Helsinki, Kopenhagen en Brussel wil Hoogstraten u laten kennismaken met de voordelen van milieuvriendelijke mobiliteit.
Deze zee van ruimte maakt van de Vrijheid een uitgestrekte wandelboulevard met heel wat animatie. 

Houd er rekening mee dat u op zondag niet op de Vrijheid kunt parkeren. Overtreders worden weggetakeld. Alle parkeermogelijkheden en omleidingen vindt u elders op deze website. 

  • OPENDEURDAGEN HOOGSTRAATSE WINKELIERS

De Hoogstraatse winkeliers zetten tijdens het derde weekend van september de deuren wijd open.
Op zaterdag 14 en zondag 15 september ontvangen ze u graag tussen 10 en 18 uur. U zal versteld staan van de grote verscheidenheid aan winkels: van kleine verrassende winkeltjes tot en met exclusieve speciaalzaken, elk met een zeer ruim en kwalitatief aanbod. Voeg daarbij nog de zomerse terrasjes onder de lindebomen en het sfeervolle plaatje is helemaal compleet.
Meer info: www.beleefhoogstraten.be

  • TENTOONSTELLING STEDELIJK MUSEUM

Gekregen – Gekoesterd – Getoond - Een selectie uit 20 jaar schenkingen

Benieuwd wat er allemaal aan een museum wordt geschonken? Veel!

In 1999, twintig jaar geleden, ging het vernieuwde Stedelijk Museum Hoogstraten open. De basis van de museumcollectie was de collectie van de voormalige Hoogstratens Oudheidkundige Kring.  In onze nieuwe tentoonstelling wordt een selectie getoond van wat er in die twee decennia geschonken werd aan het museum. Sommige zaken zijn eeuwenoud, zoals een 10.000 jaar oude bijl van vermoedelijk de eerste landbouwers in de streek, of een urne uit de 7de eeuw. Andere voorwerpen zijn jonger maar daarom niet minder belangrijk.

De toegang is gratis.
Op maandag is het museum uitzonderlijk geopend tussen 10 en 16 uur.
Meer info: https://www.hoogstraten.be/museum

  • LANG LEVE MOOIE CREATIES: NIEUW SEIZOEN GC HOOGSTRATEN

Het feit dat u dit weekend over de Vrijheid loopt zegt heel wat over u. U houdt van gezelligheid, van onder de mensen komen en van kijken naar prachtige creaties. De kans dat u na Hoogstraten in groenten & bloemen in een zwart gat zal vallen, is niet onbestaande. 
Maar! Geen nood. Gemeenschapscentrum Hoogstraten schotelt u vanaf eind september tot mei 2020 een hele reeks fantastische creaties voor. Niet gemaakt met bloemen, maar met straffe acteurs, hilarische comedians en meeslepende muzikanten. 
Laat het duidelijk zijn: lang leve mooie creaties! Kom langs in het GC en geniet van een heerlijke avond uit in Hoogstraten.
Meer info: https://www.hoogstraten.be/gchoogstraten