Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Met traject@werk willen de OCMW's van ‘ILV Noorderkempen Werkt’ (OCMW Arendonk, Baarle-Hertog, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel) actief inzetten op zowel de sociale – en arbeidsactivering van (equivalent) leefloongerechtigden, langdurig werklozen en personen die moeilijkheden hebben om een plaats te vinden op de arbeidsmarkt.

Het traject zet volop in op de duurzame ontwikkeling van het persoonlijk menselijk kapitaal. Waardoor mensen weer de regie over hun leven nemen, met andere woorden het stuur weer in handen nemen. Tewerkstelling en/of opleiding zijn daar een logisch en automatisch gevolg van.

Voor een aantal mensen is de drempel naar een gewone baan in de reguliere arbeidsmarkt hoog gegrepen. Dit hangt vaak samen met een aantal persoonsgebonden problemen die op korte termijn niet opgelost kunnen worden zoals armoede, psychische problemen, een handicap of een moeilijke familiale situatie.

Het traject streeft naar een integratieve aanpak: een tewerkstellingstraject in combinatie met een psychologisch traject met de focus op begeleiding en zelfinzicht om hen over de drempel naar werk te tillen. Per traject worden er 8 deelnemers begeleid met een totaal van 3 trajecten per jaar.