Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
Zorg voor jezelf en voor de anderen

Er gelden in België strenge maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Tijdens deze periode wil stad Hoogstraten er alles aan doen dat iedereen zijn leven zo aangenaam mogelijk kan leiden, ook de mensen die kwetsbaar of alleen zijn. Op deze webpagina brengen wij alle hulpvragen en hulpaanbieders bij elkaar tijdens de coronacrisis.  Wij geven tips hoe je het best jezelf kan verzorgen en hoe je andere mensen tot hulp kan zijn. Want alleen door samen te werken, zorgen we ervoor dat iedereen op de best mogelijke manier doorheen deze moeilijke periode komt.

Hulp nodig?

Hulp nodig bij boodschappen? Heb je nood aan een gesprek? Wil je een maaltijd aan huis of vervoer naar de dokter?
Dan kan je terecht bij het centraal meldpunt van stad Hoogstraten. Ons meldpunt bundelt alle hulpvragen. Samen met jou zoeken we naar een gepaste en nabije oplossing op maat.

Wil je mensen helpen? Word vrijwilliger

Help de kwetsbare doelgroepen zo veel als mogelijk. Heb je een familielid, vriend of kennis die kwetsbaar is? Zorg dan voor die persoon: doe zijn/haar boodschappen, bel hem/haar op, schrijf een brief. Wil je nog andere mensen helpen? Fantastisch! Stad Hoogstraten heeft een platform opgericht - Hoogstraten Helpt - waarop je als vrijwilliger je diensten kan aanbieden.

Fit in je hoofd tijdens de coronacrisis

De veerkracht van de bevolking wordt in deze periode extra op proef gesteld.  Het is moeilijk om je goed in je vel te blijven voelen. Daarom geven hier tips om je veerkracht en gezondheid te versterken. 

Maatregelen van de overheid tegen corona

Alle recente informatie over de federale en Hoogstraatse maatregelen om het coronavirus in te dijken staat verzameld op één pagina. De maatregelen zijn vanaf 4 mei iets versoepeld. Deze pagina wordt iedere dag herbekeken en aangevuld.