Stedelijk Museum Hoogstraten

Hoogstraten
Stedelijk Museum Hoogstraten

Iedereen die benieuwd is naar de boeiende geschiedenis van Hoogstraten kan terecht in het Stedelijk Museum. U vindt dit museum in de huizen 9 tot 11 van het prachtige begijnhof. Het museum toont het rijke erfgoed van het historische Land van Hoogstraten. Toonaangevende monumenten en belangrijke figuren vertellen u het hele verhaal. De vaste museumopstelling brengt u van de recentere geschiedenis helemaal terug tot in de prehistorie. Hier ontdekt u een kampplaats uit de steentijd die u laat kennismaken met de vroegste bewoners van Hoogstraten. Steentijd, bronstijd of ijzertijd? Elk tijdperk komt uitgebreid en rijkelijk geïllustreerd aan bod.

Daarnaast organiseert het museum jaarlijks vier gelegenheidstentoonstellingen telkens met 'Hoogstraten' als uitgangspunt. Maak u klaar voor een reis in de tijd en herbeleef een boeiend stukje Hoogstraatse geschiedenis. Historisch, speels, verhalend of kunstzinnig? Het wordt voor jong en oud beslist een leerrijke ervaring. 
Ook voor scholen is een apart educatief aanbod voorzien, zowel voor het kleuter-, lager als secundair onderwijs. Op deze manier wordt de geschiedenis van Hoogstraten 'kinderspel'. 

Openingsuren Stedelijk Museum Hoogstraten

  • Het Stedelijk Museum is open van woensdag tot en met zondag van 14u tot 17u.
  • Groepen o.l.v. een Hoogstraatse stadsgids kunnen gans het jaar door het Stedelijk Museum bezoeken.