Bedrijfsbezoeken bij duurzame fruittelers

Georganiseerd door
Toerisme Hoogstraten i.s.m. bedrijven
Keten
Inhoud project

Groepen kunnen op afspraak in Hoogstraten enkele bedrijven bezoeken waar op moderne en duurzame wijze fruit van eigen bodem wordt gekweekt.

Aardbeienbedrijf Schrijvers

Dit is een modern familiebedrijf met een boeiende geschiedenis dat u verstelt zal doen staan van de evolutie van de hedendaagse tuinbouw.

Fruitbedrijf Stoffels

In dit familiebedrijf teelt en verkoopt de familie Stoffels appels en peren. Het ganse jaar door is de hoevewinkel geopend waar u als particulier meer dan welkom bent. Tijdens een wandeling door de boomgaard wordt het reilen en zeilen van het telen van hardfruit uitgelegd. Het bezoek word afgesloten met een glaasje sap, gemaakt van eigen vruchten.

Mertens Hal LV - Blauwe bessen 

Tom Mertens en zijn vrouw Jacqueline Bresseleers runden intitieel een varkensbedrijf. Maar, ambitieus en leergierig als ze zijn, wilden ze graag iets totaal nieuws proberen. Hun keuze viel op blauwe bessen. Sinds 2017 combineren ze een 'binnenproductie' in serres met een 'buitenproductie'. Daarnaast zetten ze ook meerdere variëteiten met een verschillend oogsttijdstip. Daardoor kunnen ze de blauwe bessen aanbieden vanaf de laatste week van mei tot en met eind september. Ondertussen zijn er ook al heel wat afgeleide producten te koop: confituur, wijn, blauwe bessensap, ...

 

Waarom is het goed voor Hoogstraten?
  • Bezoekers leren bij over gezonde en streekeigen voedingsproducten.
  • Bezoekers krijgen info over en meer inzicht in hedendaagse land- en tuinbouw, waarbij ook aandacht gaat naar duurzaamheid en een gezond milieu.
  • Steun aan lokale producenten en economie.
Waarom is het goed voor de aarde?
  • Goede voorbeelden van ecologisch verantwoorde teelt.
Hoe kan het project groeien binnen Hoogstraten?

Toerisme Hoogstraten blijft op zoek naar lokale bedrijven die hun deuren willen open zetten voor het grote publiek. Mensen gaan bewuster om met voeding en zijn meer en meer geïnteresseerd in de herkomst van het voedsel dat ze op hun bord krijgen.

Partners van het project
  • Aardbeienbedrijf Schrijvers
  • Fruitbedrijf Stoffels
  • Mertens Hal LV
  • Toerisme Hoogstraten
Praktische gegevens
Contact
Naam
Toerisme Hoogstraten
Telefoon of GSM
03 340 19 55