Bierwandelingen

Georganiseerd door
Toerisme Hoogstraten
Winterse Bierwandeling
Inhoud project

Winterse Bierwandelingen in Hoogstraten, Baarle-Hertog-Nassau & Merksplas

Hoogstraten heeft haar eigen biersommelier. Samen met het Land van Mark & Merkske en Toerisme Hoogstraten werden er verschillende toeristische bierarrangementen uitgewerkt.

  • Winterse Bierwandeling in het Land van Mark & Merkske

Het Land van Mark & Merkske, het toeristisch samenwerkingsverband tussen Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog-Nassau, heeft maar liefst vier brouwerijen op haar grondgebied. Reden te meer om je kennis te laten maken met een selectie streekbieren uit onze streek.

De winterwandelingen combineren een ontspannende wandeling met een stevig glas streekbier en een dampend bord ‘Kempens krachtvoer’. 
Alle ingrediënten voor een aangename winterse dag zijn aanwezig. Het nieuwe seizoen van de Winterse Bierwandelingen belooft weer heel wat nieuws onder de (winter)zon.
Niet alleen is de route, de stopplaatsen en de lokale bieren zijn vernieuwd, maar er zijn ook twee extra wandelingen toegevoegd. Ook Baarle-Hertog-Nassau en Merksplas ontvangen je nu voor een winterse bierwandeling.
Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog-Nassau, de vier componenten van het Land van Mark & Merkske, serveren vanaf december maar liefst 3 zalige winterwandelingen.
Beleef, ontdek en proef!

Praktisch

Vanaf 1 december 2019 t/m 26 april 2020.
De wandelingen zijn mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag. Je vertrekt tussen 11 en 13 uur.
Afstand: tussen 8 en 11 km.
Inschrijven bij Toerisme Hoogstraten | 03 340 19 55 | toerisme@hoogstraten.be

Vertrekpunten

  • Hoogstraten – Treehousebar aan de Mosten
  • Baarle-Hertog – Cafe Het Pleintje
  • Merksplas – Smaakhoeve De Lochtenberg

Download hier de folder van de Winterse Bierwandeling seizoen 2019-2020.

Waarom is het goed voor Hoogstraten?

Toerisme Hoogstraten heeft een uitgebreid aanbod toeristische arrangementen. Deze nieuwe bierarrangementen spelen in op de huidige trends, zetten Hoogstraten weer extra op de toeristische kaart en zorgen er voor dat haar toeristisch belang toeneemt. Op deze manier ondersteunt het ook de lokale economie.
Hoogstraten staat bekend als een aantrekkelijk centrum met gezellige terrassen, cafés en restaurants. Door deze bierarrangementen bezoeken meer mensen de verschillende horecazaken - ook van ver buiten Hoogstraten - en leren ze het gastronomisch karakter van Hoogstraten kennen en dragen ze het mee uit.
Hoogstraten heeft twee brouwerijen op haar grondgebied, maar deze zijn nog weinig bekend. De bierarrangementen dragen toe tot de verhoging van de bekendheid. Bovendien zijn de bieren ook effectief lekker, ook hier weer kan Hoogstraten de kaart van de hoogstaande kwaliteit trekken.

Waarom is het goed voor de aarde?

Wandelen brengt mensen samen, zorgt voor verbinding en voor positivisme. Door te wandelen stoot je bovendien geen CO² uit.
Bij de bierwandelingen kan je kiezen voor een vegetarische variant van het menu. Lekker én goed voor de aarde.

Hoe kan het project groeien binnen Hoogstraten?

De lokale bieren zijn lekker maar nog te weinig gekend. Nochtans heeft het 'Land van Mark & Merkske' wel 4 brouwerijen op haar grondgebied.
Er kan nog gewerkt worden aan extra arrangement, maar ook het aanbod in de lokale horecazaken kan beter. Misschien zijn er wel lokale chefs die er mee kunnen koken of één van de lokale bieren willen koppelen aan hun (exclusieve) gerechten?

Partners van het project
  • 3 in de klok
  • Lokale brouwerijen
  • Horecazaken uit Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog-Nassau
  • Het Land van Mark & Merkske
Praktische gegevens
Contact
Naam
Toerisme Hoogstraten
Telefoon of GSM
033401955