Bloesemroutes: Wandel- en fietsroutes langs Hoogstraatse bloesems

Georganiseerd door
Hoogstraatse fruittelers i.s.m. Toerisme Hoogstraten
Inhoud project

Hoewel Hoogstraten vooral bekend is omwille van haar wereldberoemde aardbeien, is er nog veel ander fruit dat ook afkomstig is van Hoogstraatse bodem. Hetzelfde kwaliteitslabel 'Hoogstraten' krijgen de dieprode kersen en fluweelzachte blauwe bessen die deel uit maken van het aromatische gamme 'Hoogstraten BERRIES'. Voeg daar nog kraakverse appels en peren aan toe en het ultra gezonde smaakpalet is compleet.

Samen met enkele Hoogstraatse telers ontwikkelde Toerisme Hoogstraten wandel- en fietsroutes langs de boomgaarden met geurige bloesems.
Vanaf begin maart tot ongeveer eind april staan de fruitbomen- en struiken in bloei en tonen ze zich van hun fleurigste kant. De routes zijn gratis te verkrijgen bij Toerisme Hoogstraten of te downloaden op www.hoogstraten.be.

En daarna? Eens de bloesems uitgebloeid zijn, beginnen de vruchten te groeien tot ze klaar zijn om ongeveer vanaf mei (blauwe bessen), juni (kersen) en augustus (appels en peren) geoogst te kunnen worden. Dus vanaf het voorjaar, doorheen de zomer en tot de herfst zijn deze wandel- en fietsroutes de moeite waard. Je geniet van de prachtige omgeving, van de aroma's en van elkaar. Bij de telers zelf kan je terecht voor een portie appels, peren, kersen en blauwe bessen van eigen teelt. Lokaler, verser of gezonder wordt het niet.

O, en had je graag een picknick onderweg? Dat kan! En je mag er op rekenen dat La Belle Belgique er een kleurrijk fruitassortiment aan toevoegt.
Rechtstreeks reserveren bij La Belle Belgique of  0473 63 07 29.

Partners van het project
  • Fruitbedrijf Stoffels - Van Baelen
  • Local Harvest - Tom Mertens HAL
  • Local Harvest - Adriaensen - Wynants
Praktische gegevens