Herbruikbare groenten- en fruitzakjes OogstStraten

Georganiseerd door
Stadsbestuur Hoogstraten
herbruikbare groenten- en fruitzakjes OogstStraten
Inhoud project

OogstStraten introduceert haar eigen herbruikbare groenten- en fruitzakjes. Ondertussen zijn deze zakjes nog weinig revolutionair, maar wel bijzonder doeltreffend.

Door deze zakjes te gebruiken, besparen we op honderden 'single-use' plastieken zakjes. Samen vermijden we zo 150 miljoen plastieken zakken per jaar.
Bovendien zijn de herbruikbare zakjes mooi, sterk (je gebruikt ze ongetwijfeld honderden keren) en gemakkelijk weg te steken (handtas, fietstas, winkeltas, ...). Geen enkele reden om ze niet boven te halen of te vergeten.

Jouw groenten ademen beter in een stoffen zakje dan in een zuurstofloos plastieken omhulsel en je steekt ze gewoon mee in de koelkast.
Oh, en ze zijn ook erg handig om bijvoorbeeld brood in te vriezen.

De OogstStraten zakjes bestaan voor 84% uit organische materialen en uit FairTrade katoen. Je kan ze gewoon in de wasmachine steken.
De achterkant is volledig doorzichtig: geen gedoe aan de kassa met het opnieuw openen en dichtdoen van de zakjes. Ze zijn dus ook enorm handig.

De zakjes zijn niet te koop, maar worden op verschillende evenementen en bijeenkomsten verdeeld onder de bezoekers en geïnteresseerden.
Een leuk aandenken, en bovendien een wereld van verschil. En vooral: hoe meer je ze gebruikt, hoe duurzamer het wordt.

Waarom is het goed voor Hoogstraten?
  • samen besparen we 150 miljoen plastieken zakjes.
  • je kan ze gebruiken in alle Hoogstraatse winkels en supermarkten. Bovendien hebben de meeste supermarkten ook hun eigen herbruikbare zakjes.
  • ze zijn mooi, je mag er mee gezien worden en je toont een duidelijk engagement: in Hoogstraten bannen we plastiek voor éénmalig gebruik.
  • hoe meer je de zakjes gebruikt, hoe duurzamer ze worden.

 

Partners van het project

Stadsbestuur Hoogstraten.
Hoogstraatse supermarkten en winkels.
U?

Praktische gegevens
Contact
Naam
Stadsbestuur Hoogstraten