Op stap met de Hoogstraatse biersommelier

Georganiseerd door
Toerisme Hoogstraten
Inhoud project

Hoogstraten heeft haar eigen biersommelier. Samen met het Land van Mark & Merkske en Toerisme Hoogstraten werden er verschillende toeristische bierarrangementen uitgewerkt.

  • Winterse Bierwandeling in het Land van Mark & Merkske

Deze winterwandeling combineert een stevig glas streekbier met een dampend bord ‘Kempens krachtvoer’.  Alle ingrediënten voor een aangename winterse dag zijn aanwezig. Het nieuwe seizoen van de Winterse Bierwandeling belooft weer heel wat nieuws onder de (winter)zon.
Niet alleen is de route, de stopplaatsen en de lokale bieren zijn vernieuwd, maar er zijn ook twee extra wandelingen toegevoegd. 
Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog-Nassau, de vier componenten van het Land van Mark & Merkske, serveren vanaf oktober maar liefst 3 zalige winterwandelingen. Beleef, ontdek en proef!

  • Culinaire Bierwandeling

In de zomer van 2018 maakte Hoogstraten kennis met de Culinaire Bierwandeling. Het bleek een zeer gewaardeerde formule te zijn. Daarom vinden er in de zomer van 2019 nog 6 extra Culinaire Bierwandelingen plaats. Ga opnieuw met onze Hoogstraatse biersommelier op stap in het centrum van Hoogstraten en geniet van streekbier en een heerlijk drie-gangenmenu en vijf succulente streekbieren.

Waarom is het goed voor Hoogstraten?

Toerisme Hoogstraten heeft een uitgebreid aanbod toeristische arrangementen. Deze nieuwe bierarrangementen spelen in op de huidige trends, zetten Hoogstraten weer extra op de toeristische kaart en zorgen er voor dat haar toeristisch belang toeneemt. Op deze manier ondersteunt het ook de lokale economie.
Hoogstraten staat bekend als een aantrekkelijk centrum met gezellige terrassen, cafés en restaurants. Door deze bierarrangementen bezoeken meer mensen de verschillende horecazaken - ook van ver buiten Hoogstraten - en leren ze het gastronomisch karakter van Hoogstraten kennen en dragen ze het mee uit.
Hoogstraten heeft twee brouwerijen op haar grondgebied, maar deze zijn nog weinig bekend. De bierarrangementen dragen toe tot de verhoging van de bekendheid. Bovendien zijn de bieren ook effectief lekker, ook hier weer kan Hoogstraten de kaart van de hoogstaande kwaliteit trekken.

Waarom is het goed voor de aarde?

Wandelen brengt mensen samen, zorgt voor verbinding en voor positivisme. Door te wandelen stoot je bovendien geen CO² uit.
Bij de bierwandelingen kan je kiezen voor een vegetarische variant van het menu. Lekker én goed voor de aarde.

Hoe kan het project groeien binnen Hoogstraten?

De lokale bieren zijn lekker maar nog te weinig gekend. Nochtans heeft het 'Land van Mark & Merkske' wel 4 brouwerijen op haar grondgebied.
Er kan nog gewerkt worden aan extra arrangement, maar ook het aanbod in de lokale horecazaken kan beter. Misschien zijn er wel lokale chefs die er mee kunnen koken of één van de lokale bieren willen koppelen aan hun (exclusieve) gerechten?

Partners van het project
  • 3 in de klok
  • Lokale brouwerijen
  • Horecazaken uit Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog-Nassau
  • Het Land van Mark & Merkske
Praktische gegevens
Contact
Naam
Toerisme Hoogstraten
Telefoon of GSM
033401955