Op stap met de Hoogstraatse biersommelier

Georganiseerd door
Toerisme Hoogstraten
Inhoud project

Hoogstraten heeft haar eigen biersommelier. Samen met Toerisme Hoogstraten werden er verschillende toeristische bierarrangementen uitgewerkt.

 1. Winterse Bierwandeling: Een combinatie van de culinaire fietsroute en de culinaire bierwandeling.

  Deze winterwandeling combineert een stevig glas streekbier met een dampend bord ‘Kempens krachtvoer’.  Alle ingrediënten voor een aangename winterse dag zijn aanwezig.
  De wandeling start in het centrum van Hoogstraten met een pittig biertje en een bordje kaas. Pittig, maar niet zwaar; u moet immers nog op pad. De wandeling brengt u, grotendeels via onverhard parcours (10 km - wandelschoenen!), naar de Bouwhoeve. Hier wordt u verwend met frikadellen met krieken en bier uit het Land van Mark & Merkske. Ook voor vegetariërs is er een variant voorzien. Met de pas opgedane krachten rest u nog een korte eindspurt naar het centrum, waar u zeer toepasselijk afsluit met Ne Grave. De bieren zijn voor u zorgvuldig geselecteerd door 3 in de klok.
  De Winterse Bierwandeling loopt nog tot 20 april en is mogelijk op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Twee dagen vooraf reserveren bij Toerisme Hoogstraten is noodzakelijk.

 2. Culinaire Bierwandeling: wegens succes verlengd.
  In de zomer van 2018 maakte Hoogstraten kennis met de Culinaire Bierwandeling. Het bleek een zeer gewaardeerde formule te zijn. Daarom vinden er in de zomer van 2019 nog 6 extra Culinaire Bierwandelingen plaats. 
  Ga opnieuw met onze Hoogstraatse biersommelier op stap in het centrum van Hoogstraten en geniet van streekbier en een heerlijk drie-gangenmenu en vijf succulente streekbieren. 

 3. Bezoek de Scheldebrouwerij
  Dit jaar bestaat de Scheldebrouwerij in Meer 25 jaar. En dat moet uiteraard gevierd worden! Samen met ‘3 in de klok’ organiseert Toerisme Hoogstraten een aantal geleide bezoeken in de brouwerij. Je hebt daarbij de keuze uit een de luxe- of light-arrangement.
  * Scheldebrouwerij de luxe
  De brouwer leidt je hoogstpersoonlijk rond door de brouwerij. Een brouwerijbezoek is uiteraard geen brouwerijbezoek zonder een degustatie. ‘3 in de klok’ laat je 3 bruisende bieren proeven. Het bezoek wordt afgesloten met een stevige maaltijd in het centrum van Hoogstraten: een luxehamburger met frietjes (vegetarisch ook mogelijk). Uiteraard wordt hierbij ook nog een bijpassend bier geserveerd. 
  * Scheldebrouwerij light
  De brouwer leidt je hoogstpersoonlijk rond door de brouwerij. Ook hier zal ‘3 in de klok’ je 3 bieren laten proeven. Dit arrangement is zonder maaltijd en extra bijpassend bier.
  *** Wil je deze unieke blik achter de schermen niet missen? Een bezoek aan de brouwerij is mogelijk op 13 april, 14 april, 29 juni of 30 juni. Elke bezoek start om 13u30 bij de Scheldebrouwerij. Het arrangement ‘Scheldebrouwerij de luxe’ kost 32 euro. Voor de ‘light-versie’ betaal je 19 euro. Inschrijven doe je een minstens een week vooraf bij Toerisme Hoogstraten; toerisme@hoogstraten.be of 03 340 19 55

Waarom is het goed voor Hoogstraten?

Toerisme Hoogstraten heeft een uitgebreid aanbod toeristische arrangementen. Deze nieuwe bierarrangementen spelen in op de huidige trends, zetten Hoogstraten weer extra op de toeristische kaart en zorgen er voor dat haar toeristisch belang toeneemt. Op deze manier ondersteunt het ook de lokale economie.
Hoogstraten staat bekend als een aantrekkelijk centrum met gezellige terrassen, cafés en restaurants. Door deze bierarrangementen bezoeken meer mensen de verschillende horecazaken - ook van ver buiten Hoogstraten - en leren ze het gastronomisch karakter van Hoogstraten kennen en dragen ze het mee uit.
Hoogstraten heeft twee brouwerijen op haar grondgebied, maar deze zijn nog weinig bekend. De bierarrangementen dragen toe tot de verhoging van de bekendheid. Bovendien zijn de bieren ook effectief lekker, ook hier weer kan Hoogstraten de kaart van de hoogstaande kwaliteit trekken.

 

 

Waarom is het goed voor de aarde?

Wandelen brengt mensen samen, zorgt voor verbinding en voor positivisme. Door te wandelen stoot je bovendien geen CO² uit.
Zowel bij de Winterse Bierwandeling als bij de bezoeken aan de Scheldebrouwerij kan je kiezen voor een vegetarische variant van het menu. Lekker én goed voor de aarde.

 

Hoe kan het project groeien binnen Hoogstraten?

De Hoogstraatse bieren zijn lekker maar nog te weinig gekend. Er kan nog gewerkt worden aan extra arrangement, maar ook het aanbod in de lokale horecazaken kan beter. Misschien zijn er wel Hoogstraatse chefs die er mee kunnen koken of één van de Hoogstraatse bieren willen koppelen aan hun (exclusieve) gerechten?

 

 

Partners van het project
 • 3 in de klok
 • De Scheldebrouwerij
 • Hoogstratse horeca
Praktische gegevens
Contact
Naam
Toerisme Hoogstraten
Telefoon of GSM
033401955