Vraag en antwoord

Kan je je antwoord niet vinden hieronder? Neem gerust contact met ons op!

Wat is een voedselstrategie?

Een voedselstrategie start met een proces waarbij burgers, beleidsmakers en lokale actoren nadenken over hoe het voedselsysteem duurzaam veranderd kan worden en welke acties er nodig zijn om die verandering te realiseren. Het zet de neuzen in dezelfde richting. Het bepaalt hoe het voedselsysteem in een stad moet ontwikkelen.

Voor Hoogstraten is dit :

  1. werken aan een duurzame landbouw in een gezonde omgeving;
  2. onze identiteit is verbonden met voedsel;
  3. meer contact tussen producent en consument;
  4. voedsel verbindt tot een open samenenleving;
  5. bewust omgaan met voedsel.

Wat kan OogstStraten voor mij betekenen?

Ben je bezig met voedsel? In Hoogstraten gebeuren er veel mooie voedselinitiatieven. Misschien kan je je activiteit of initiatief verbreden en zo meer partners of mensen bereiken. Je kan partners vinden die graag mee nadenken en advies geven. Of je vindt mensen die graag mee de handen uit de mouw steken en jou helpen met je initiatief!

Ik wil graag mijn activiteit op de website. Hoe doe ik dat?

Wil je graag deel uitmaken van onze Hoogstraatse oogst? Breng je een bijdrage aan één van onze pijlers? En wil je dit delen met de rest van Hoogstraten? Dat is warm aanbevolen. Je kan zo anderen inspireren en laten zien dat het voedselsysteem in Hoogstraten verduurzaamt. Vul dit formulier in. We nemen daarna contact met je op.

Je initiatief moet nog wel worden gevalideerd voor het op de website verschijnt. 

Moet er iemand toestemming geven voor mijn initiatief voor OogstStraten?

Stad Hoogstraten is initiatiefnemer en coördinator van het traject. De inhoud en richting van de voedselstrategie wordt door de groep betrokkenen bepaald. De meeste initiatieven worden genomen door de vele partners in Hoogstraten. Bij sommige activiteiten is het stadsbestuur trekker, bij andere blijft ze op de achtergrond. Het recht om initiatief te nemen blijft dus bij iedereen van de voedselstrategie. Wil je echter samen werken met de stad, of heb je een specifieke vraag, dan kan je altijd contact opnemen.

Je kan altijd rechtstreeks contact opnemen met de stad, door te bellen naar 03 340 19 11 of judith.schrijvers@hoogstraten.be