Meer informatie

Vind je hier niet wat je zoekt? Neem gerust contact met ons op!

OogstStraten is een samenwerking van bedrijven, organisaties, de stad Hoogstraten en particulieren die samen willen werken aan een duurzaam voedselsysteem in Hoogstraten. Het is een verhaal geschreven door en voor Hoogstratenaren.

De stad Hoogstraten coördineert het platform, met de daarbij horende website en de doe- en denkavonden. Maar het initiatiefrecht en eigenaarschap van OogstStraten ligt bij alle deelnemers.

Een voedselstrategie start met een proces waarbij burgers, beleidsmakers en lokale actoren nadenken over hoe het voedselsysteem duurzaam veranderd kan worden en welke acties er nodig zijn om die verandering te realiseren. Het zet de neuzen in dezelfde richting. Het bepaalt hoe het voedselsysteem in een stad moet ontwikkelen.

Voor Hoogstraten is dit :

  1. werken aan een duurzame landbouw in een gezonde omgeving;
  2. onze streekidentiteit is verbonden met voedsel;
  3. sterker contact tussen producent en consument;
  4. voedsel verbindt tot een open samenenleving;
  5. meer voeling met voedsel: bewust omgaan met voedsel.

Ben je bezig met voedsel? In Hoogstraten gebeuren er veel mooie voedselinitiatieven. Misschien kan je je activiteit of initiatief verbreden en zo meer partners of mensen bereiken. Je kan partners vinden die graag mee nadenken en advies geven. Of je vindt mensen die graag mee de handen uit de mouw steken en jou helpen met je initiatief!

OogstStraten is een interactief platform waar je met al je initiatieven en ideeën over voedsel in Hoogstraten welkom bent. Het is de plek waar we samen richting willen geven aan de toekomst voor voedsel in Hoogstraten.

Binnen OogstStraten willen we de vele bestaande voedselinitiatieven in Hoogstraten met elkaar verbinden en versterken. Dat doen we door nieuwe impulsen te geven of nieuw partnerschappen aan te gaan.

OogstStraten brengt samen
Met een grote groep belanghebbenden komen we samen op doe- en denkavonden om op de hoogte te blijven van nieuwe voedselinitiatieven in Hoogstraten. Bedrijven, organisaties en consumenten leren er elkaar kennen. We laten ons inspireren door sprekers en goede voorbeelden.

Wil je graag deel uitmaken van onze Hoogstraatse oogst? Breng je een bijdrage aan één van onze pijlers? En wil je dit delen met de rest van Hoogstraten? Dat is warm aanbevolen. Je kan zo anderen inspireren en laten zien dat het voedselsysteem in Hoogstraten verduurzaamt. Vul dit formulier in. We nemen daarna contact met je op.

Je initiatief moet nog wel worden gevalideerd voor het op de website verschijnt. 

Stad Hoogstraten is initiatiefnemer en coördinator van het traject. De inhoud en richting van de voedselstrategie wordt door de groep betrokkenen bepaald. De meeste initiatieven worden genomen door de vele partners in Hoogstraten. Bij sommige activiteiten is het stadsbestuur trekker, bij andere blijft ze op de achtergrond. Het recht om initiatief te nemen blijft dus bij iedereen van de voedselstrategie. Wil je echter samen werken met de stad, of heb je een specifieke vraag, dan kan je altijd contact opnemen.

Je kan altijd rechtstreeks contact opnemen met de stad, door te bellen naar 03 340 19 11 of judith.schrijvers@hoogstraten.be

 
 
 

Klik op de foto om de brochure te downloaden.

Met veel trots tonen we onze oogst. Op de pagina met initiatieven staan Hoogstraatse voedselacties en activiteiten die een duurzame impact hebben op onze pijlers.