Wat en wie

OogstStraten is een samenwerking van bedrijven, organisaties, de stad Hoogstraten en particulieren die samen willen werken aan een duurzaam voedselsysteem in Hoogstraten. Het is een verhaal geschreven door en voor Hoogstratenaren.

De stad Hoogstraten coördineert het platform, met de daarbij horende website en de doe- en denkavonden. Maar het initiatiefrecht en eigenaarschap van OogstStraten ligt bij alle deelnemers.

Wat kan OogstStraten voor jou betekenen?

OogstStraten is een interactief platform waar je met al je initiatieven en ideeën over voedsel in Hoogstraten welkom bent. Het is de plek waar we samen richting willen geven aan de toekomst voor voedsel in Hoogstraten.

Binnen OogstStraten willen we de vele bestaande voedselinitiatieven in Hoogstraten met elkaar verbinden en versterken. Dat doen we door nieuwe impulsen te geven of nieuw partnerschappen aan te gaan.

Met OogstStraten werken we samen aan onze vijf pijlers:

  • Werken aan een duurzame landbouw in een gezonde omgeving;
  • Onze streekidentiteit is verbonden met voeding;
  • Sterker contact tussen producent en consument;
  • Voeding verbindt tot een open samenleving;
  • Meer voeling met voeding.

OogstStraten biedt inspiratie

Met veel trots tonen we onze oogst. Op de pagina met initiatieven staan Hoogstraatse voedselacties en activiteiten die een duurzame impact hebben op onze pijlers.

OogstStraten brengt samen

Met een grote groep belanghebbenden komen we samen op doe- en denkavonden om op de hoogte te blijven van nieuwe voedselinitiatieven in Hoogstraten. Bedrijven, organisaties en consumenten leren er elkaar kennen. We laten ons inspireren door sprekers en goede voorbeelden.

Wil je meer lezen? Bekijk hier onze folder.

Al een beetje sfeer opsnuiven van een Oogstraten doe- en denkavond? Bekijk het filmpje hieronder.