ANKE JOCHEMS // ALONE WITH EVERYBODY

theatermonoloog

‘Alone With Everybody’ is een muzikale monoloog met als hoofdvraag: ‘Wat is liefde?’, opgehangen aan het leven en werk van enfant terrible Charles Bukowski.

Het verhaal start op een ochtend, zo’n ochtend waarop je je miserabel voelt en je net dan het meest eenzame gedicht ter wereld tegenkomt: ‘Alone with Everybody’ van Charles Bukowski.

De jonge vrouw besluit dat het genoeg geweest is. Vastberaden om een antwoord te vinden op de meest gestelde vraag in het universum trekt ze haar schoenen en jas aan en gaat de straat op. Aan iedereen die voorbijkomt stelt ze dezelfde vraag: wat is liefde?

Eindeloos veel mensen komen voorbij, een straatartiest, een comedian, een oude man, een priester, een prostitué, haar eigen moeder en ten slotte dan eindelijk Bukowski zelf.

‘Alone with Everybody’ is de muzikale, wervelende en ontroerende zoektocht van een klein individu, naar het grootste wat er is. Anke Jochems werd hierbij gecoacht door Suzanne Grotenhuis.

Ik vind het een dappere, sterke en tegelijkertijd ontroerende voorstelling. (Michael Pas) Ik denk dat ik voor heel de jury spreek als ik zeg dat we het unaniem goed vonden. (Nico Boon)

 

Anke Jochems behaalde haar master of Arts Drama aan Luca Drama, Leuven. Daarnaast heeft ze ook een diploma Toegepaste Taalkunde op zak en volgde ze een master Journalistiek. Theater kan niet zonder muziek, vindt ze. Haar tweede passie is het schrijven van eigen nummers die ze verwerkt in haar voorstellingen. Zo gaat ze op zoek naar de beste balans tussen tekst en muziek.

Ze speelde bij Theater Tieret (‘Meneer Beer en de Woeste Wolven’) en Abattoir Fermé (‘Gone West’) en toert volop met ‘Knorren en Kussen’ (DE KOLONIEMT) en ‘Swing’ (Circus Ronaldo). Zelf creëerde ze naast ‘Alone With Everybody’ ook een tweede solovoorstelling, ‘Total Reset’.

Tekst, spel en muziek: Anke Jochems

Coaching: Suzanne Grotenhuis

Techniek: Jonas Franquet

Met dank aan Luca Drama, Suzanne Grotenhuis

BOEK DEZE ARTIEST