Samen tegen corona

Info & richtlijnen

Op deze pagina vind je meer informatie over de richtlijnen die in Hoogstraten gelden tegen de verspreiding van het coronavirus.

  • Op 4 juni 2021 vond een nieuw Overlegcomité plaats om de coronamaatregelen te bespreken. De regering nam een nieuwe stap in haar zomerplan en gaf meer informatie over de maatregelen op vlak van buitenlandse reizen. Je vindt hier een overzicht van de beslissingen. 
  • Je kan je op COVID-19 laten testen in het testcentrum van Hoogstraten (Katelijnestraat, op de parking van voetbalclub Hoogstraten VV). Elke weekdag kan je er terecht.
    * Het is mogelijk dat je reeds bent gecontacteerd door een contacttracer en een testcode hebt ontvangen. Met deze code kan je online een afspraak maken voor een coronatest  via https://testcovid.doclr.be/#!/flow of telefonisch via je huisarts.
    * Wil je je op eigen initiatief laten testen? Maak dan op voorhand een afspraak te maken via je huisarts.
    * Als de app Coronalert een hoog risico-contact bij jou heeft vastgesteld, kan je zonder verwijzing van de huisarts in het testcentrum terecht tussen 14.00 en 15.00 uur.  
  • Op 28 december 2020 werden in ons land de eerste vaccinaties tegen het coronavirus toegediend. In januari 2021 startte agentschap Zorg & Gezondheid met het vaccinatieprogramma. Heb jij vragen over het vaccin tegen het coronavirus of wil je graag meer informatie? Neem dan zeker even een kijkje op www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-tegen-covid-19. Door je te laten vaccineren kan je voorkomen dat je ernstig ziek wordt én kan je levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.

Deze pagina wordt regelmatig vernieuwd. De laatste update is van 7 juni 2021 om 16.20 uur.