Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
23/9/21 // 2e & 3e graad LO

PRAKTISCHE INFO

// Datum: 23/9/21

// Doelpubliek: 2e & 3e graad lager onderwijs

//Aantal voorstellingen: 2 // Aanvang: 11u & 14u

// Duur: 60 minuten // Aantal toeschouwers per voorstelling: 100

// Locatie: parking ASO Spijker (achter Rabboenizaal)

// Ticketprijs: 6 euro

VOORSTELLING DIE LETTERLIJK VANUIT DE VERHUISWAGEN VERTREKT...

Het begint uit het niets. Het publiek staat nog te wachten om naar ‘de voorstelling’ gaan.  Een verhuiswagen komt aangereden. Op de zijkant, in het groot: “DE RUS & COMEN”. Een stel nukkige Russische verhuizers begint een stoffige oude inboedel uit de wagen te hijsen. Het is de erfenis van een Russische aristocrate, die ze hier moeten afzetten … toch? 

Een piano en oude kasten komen te voorschijn, koffers vol spul ook waarin zich noten en notenkrakers verstoppen, een vuurvogel, een seizoen of 4 in oud papier gewikkeld – als iedereen even helpt is het zo gebeurd. Vanuit deze verwarring ontstaat een muzikale vertelling die drijft op een selectie van klassieke Russische muziek en Russische folk.

Het publiek wordt neergepoot op de haastig uitghaalde verhuisspullen en de piano klapt open. Een vleugje mysterie, magie en surrealisme over dit alles: kasten hebben dubbele bodems en geheime luiken. Je kan er in verdwijnen en ergens anders verschijnen. En dan verdwijnen De Rus & Comen ook zelf weer in een witte rookwolk. Waren ze echt hier? Ze zagen er erg bleekjes uit, toch? Bestaan ze echt? Wie is eigenlijk echt de erfgenaam?

Na Franzerl en Henry maakt het team van Aardvork opnieuwe een meeslepende vertelling vol sappige personages en magische beelden. Klassieke muziek wordt toegankelijk en inleefbaar voor kinderen. Een mix van spel en live muziek, van theater en een vleugje tovenarij. Deze keer niet in de black-box maar vanuit een omgebouwde verhuiswagen. Vertrekkend van een pot cornichons en andere clichés over ‘het vreemde Rusland’ (en dus het ‘vreemde’ tout court) ontdekken we de diepte van de Russische ziel. Het vreemde wordt herkenbaar, inleefbaar.

Zang & Spel: Pieter De Praetere (contratenor / bariton), Noémie Schellens (sopraan)

Toetsen, zang & spel: Elisabeth De Loore

Tekst & Regie: Koen Boesman

Beeld (decor & kostuums): Jana Roos

Figuren ism Ananda Puyck (NL)

Coaching: Peter Spaepen

BEELDMATERIAAL (Aardvork over vorige voorstelling)