Stadsdichter Hoogstraten

Stadsdichter Daan

Sinds 3 januari 2017 draagt de 22-jarige Daan Janssens uit Wortel de titel stadsdichter van Hoogstraten. Als allereerste stadsdichter van onze stad zet hij tot 31 januari 2019 poëzie op de culturele kaart van Hoogstraten. 

Over Daan

Daan is altijd wel te vinden voor het geschreven woord. De wedstrijd ‘Naft voor Woord’ deed hem een jaar geleden het poëziecircuit ontdekken in Antwerpen. Het wakkerde zijn passie alleen maar aan. Ondertussen is hij enthousiaste ambassadeur van NAFT. Hij deelde het podium met kleppers als Lize Spit, Gert van Lerberghe en Tom Driesen.

Gedichten aan de buitenwereld tonen alleen volstaat niet voor deze student cultuurmanagement aan de UA. Hij wil Hoogstraten op de kaart zetten als een poëtisch mondige stad. Zo vertelt Daan: ‘Ik hoop dan ook in functie van stadsdichter verschillende projecten te kunnen opstarten waarin zowel jongeren als volwassenen hun eigen stem kunnen leren kennen en hierdoor op een meer persoonlijke en actieve manier cultuur kunnen beleven.’ Onze president van het woord heeft alvast heel wat ideeën op tafel liggen om in zijn ambtstermijn te realiseren: open mic-avonden, workshops (al dan niet in samenwerking met de scholen) en een poëziefestival. De dienst Cultuur gaat hierover de discussie met hem aan.

Volg de stadsdichter

Benieuwd naar de werken die onze stadsdichter produceert? Volg dan zijn blog! 

https://stadsdichterhoogstraten.wordpress.com/ 

Wie wordt de nieuwe stadsdichter?

Op 31 januari 2019 geeft stadsdichter Daan zijn poëtische fakkel door aan zijn opvolger. Maar wie wordt die opvolger? 

Heb jij poëtische kriebels? Wil jij net als Daan Hoogstraten poëtisch mondiger maken en je geschreven en gesproken woord gebruiken om onze gemeenschap dichter bij elkaar te brengen, te verrassen en te vertragen? Heb je zin om kleine en grote poëtische ingrepen te doen in het straatbeeld, in publicaties en ons cultuuraanbod? 

Dan ben jij misschien wel de nieuwe stadsdichter die wij zoeken! Bekijk snel het reglement voor de aanmeldingsvoorwaarden. 

Veel succes!

De deadline om je aan te melden is 30 november (was eerst 1 november).