Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Cee Pil - in de Vossengang

Pol Cosmo - doorheen heel de gemeente

Michiel Van Opstal - doorheen heel de gemeente

Graffitinetwerk BV - Schoolomgeving Minderhout

Henk Van Dijk - stelplaats De Lijn

Cee Pil maakt kwalitatieve werken aan topsnelheid, waardoor het een plezier is om hem ergens live aan het werk te zien. Door zijn ervaring in de traditionele schilderkunst en het maken van hyperrealistische portretten van dieren in het bijzonder, is hij in staat om vakkundig zijn unieke optische illusies tot stand te brengen. Hij combineert meerdere beelden met elkaar en komt hierdoor telkens tot een verbazingwekkend resultaat. Voor stad Hoogstraten nam hij de Vossengang onder handen. De keuze voor de dieren die hij combineert, is dan ook niet toevallig gekozen: een vos en een pad. De Vossengang is immers een gekend 'padje' in Hoogstraten, een trage doorsteek. 

De Gentse straatkunstenaar Pol Cosmo verspreidt al jaren zijn kleurrijke kruipende en vliegende beestjes in en rond Gent. Maar niet enkel Gent kan genieten van zijn kleine paste-upwerkjes: overal waar hij komt, laat hij spoor van vrolijke insecten achter. We nodigden Pol Cosmo uit in Hoogstraten waardoor je nu maar liefst 32 van zijn kleine werkjes kan spotten over heel ons grondgebied! 

Michiel Van Opstal mocht zich in de periode 2019-2021 de stadsdichter van Hoogstraten noemen. Met heel de coronapandemie niet de gemakkelijkste periode voor de stadsdichter. Maar hij maakte een aantal prachtige ingrepen. Een van de meest in het oog springende zijn ongetwijfeld zijn poëtische wegwijzers. Lyrische tegenstellingen die je even doen halt houden en met een glimlach weer op pad sturen! Je kan in ieder dorp van Hoogstraten een poëtische tegenstelling vinden. 

In Minderhout kreeg ‘het smalle gangetje’ tussen Vrije Basisschool Scharrel en de oversteekplaats aan Minderhoutdorp recent een kleurrijke grondschildering met 3D-effecten. Het idee kwam van de kinderen zelf. Zij mochten voorstellen doen voor een veilige en kindvriendelijke schoolomgeving. Eén van die voorstellen was het aantrekkelijker maken van het ‘smalle gangetje’ voor fietsers en voetgangers. Het werk werd uitgevoerd door een artiest van Graffitinetwerk BV in samenspraak met de leerlingenraad van Scharrel.

11.11.11 Hoogstraten trok in het najaar van 2020 naar IKO Hoogstraten en De Lijn met een plan. Een plan om 11.11.11 in Hoogstraten nu eens echt zichtbaar te maken. Ontwerper Henk Van Dijk inspireerde zich op Hoogstraten en de campagne rond changemakers van 11.11.11 . Een prachtig resultaat toont zich nu bij de Stelplaats van De Lijn in Hoogstraten (Van Aertselaerstraat 14).

De schildering toont een changemaker die zijn boodschap in de kleuren van de regenboog vertelt aan de aarde en zo de aarde beïnvloedt. De aarde toont hoe ook Hoogstraten zich bevindt in een geglobaliseerde wereld en hoe erg deze wereld verbonden is. Dat geldt niet enkel op dit moment, maar ook voor de toekomst. De astronaute aan de rechterkant staat voor dit toekomstbeeld en kijkt de passanten nu al aan!

In 2022 kreeg street art kunstenaar Patrick Croes (‘Jellyfish’) de opdracht een herdenkingsmuur te ontwerpen voor Louis Fransen. De nooit gerealiseerde schets ‘De Klokkenman’ van Louis vormde hiervoor de basis, maar ook voor kleurgebruik en lijnvoering liet hij zich inspireren door andere monumentale werken van Louis. De Klokkenman toont de spelende beiaardier. Louis maakte het werk voor zijn goede vriend Staf Mertens, de eerste stadsbeiaardier van Hoogstraten.