Rudi Vranckx lezing

Afbeelding voor evenement Rudi Vranckx lezing © Stadbestuur Hoogstraten

"Oorlogsjournalistiek is een puzzel. Hoe meer stukken je kan leggen, hoe dichter je bij de waarheid komt."

Rudi Vranckx is een Belgisch oorlogsjournalist die werkt voor VRT Nieuws. Al ruim een kwarteeuw volgt hij voor de VRT oorlogen en conflicten en maakte hij documentaires voor Canvas: ‘Tussen oorlog en leven, ‘De eeuwige oorlog’, Een zomer als geen andere, Bonjour Congo, de Vloek van Osama, Niemandsland, Kleine Helden, IS in het Vizier, De Nomaden, Vranckx, … Hij schreef verschillende boeken, waaronder 'Oorlog om de geesten', 'Kleine Helden’, ‘Mijn Kleine Oorlog’ en 'Een zomer als geen andere'. Vranckx ontving voor zijn werk als oorlogsverslaggever in conflictgebieden de Carnegie Wateler Vredesprijs 2018. In 2019 kreeg Vranckx ook een eredoctoraat van VUB en ULB.

In deze lezing brengt Rudi Vranckx verslag uit en geeft duiding bij grote wereldconflicten. Als actief oorlogsreporter zorgt Vranckx steeds voor een heldere blik op actualiteit. VRT-oorlogsreporter Rudi Vranckx ziet een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat. Vranckx maakt een vlijmscherpe analyse van een nieuwe wereld. Hij tekent het toekomstbeeld van onze mondiale samenleving en stelt vast dat we vooral niet mogen wegkruipen in de bunkers van angst voor elkaar.

“Een oorlog is niet het grote verhaal, maar de optelsom van menselijke verhalen. Het is onze taak die verhalen te zoeken.”

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
Lindendreef (ingang via Antoon de Lalaingstraat) 37
2320 Hoogstraten
be
Date
donderdag 19 januari 2023
Uren
-
Prijs
12
Prijs omschrijving

Basistarief: 12 euro
Balie Rudi Vranckx Kassa: 12 euro
Abonnement Abonnement seizoen 22-23: 9.6 euro
Abonnement Abonnement seizoen 22-23 Kassa: 9.6 euro

Leeftijd
0-
Organisator
Naam
GC Hoogstraten
Vrijheid 149
2320 Hoogstraten
be