Tussen gras en glas: Den Bud in Meersle-Dreef

Tussen gras en glas: Den Bud in Meersle-Dreef © Natuurpunt

Natuurpunt Markvallei organiseert een reeks wandelingen met het thema “Tussen gras en glas”. Maandelijks vertrekt een wandeling vanuit een horecazaak langs een natuurgebied in de buurt en dit onder leiding van een natuurgids van de vereniging. De wandelingen worden telkens georganiseerd op de eerste zondag van de maand en liggen verspreid in de gemeenten Baarle, Rijkevorsel en Hoogstraten. Bedoeling van deze wandelingen is de deelnemers op een aangename manier kennis te laten maken met een natuurgebied en de natuur in hun omgeving. En wat is er aangenamer dan een geheel vrijblijvende afsluiter op een terrasje?
Op zondag 2 juni strijken we neer in Meersel-Dreef, en waar kan je dan beter zijn dan bij Café Den Bud? Laat u onderdompelen in de schoonheid van de Markvallei terwijl we samen genieten van de natuurlijke pracht en de historische schatten die deze regio te bieden heeft. De gids zal de deelnemers begeleiden langs de Mark. De route leidt ons naar de historische watermolen. De gids staat stil bij de oorsprong en het belang van deze historische plek. Als kers op de taart zullen we de vloeibeemden van Eyssel verkennen. Dit unieke natuurgebied herbergt restanten van een constructie die het mogelijk maakte deze graslanden te bevloeien met slibrijk water van de Mark. Zorg ervoor dat u comfortabele wandelschoenen draagt en een flesje water meeneemt.

De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. We kijken ernaar uit u te verwelkomen op 2 juni om 14:00 uur bij café Den Bud in Meersel-Dreef. Samen gaan we op ontdekkingstocht “Tussen gras en glas”! Voor meer informatie kunt u terecht op onze website of neem contact op met Natuurpunt Markvallei.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
Dreef 53
2328 Meersel-Dreef
be
Date
zondag 02 juni 2024
Uren
-
Leeftijd
18-99
Organisator
Naam
Natuurpunt Markvallei
E-mailadres
bc.valleivanhetmerkske@natuurpunt.be

België Hoogstraten
België