Zomerse beiaardconcert

Beiaard in Sint-katharinakerk © foto's Studio 27

Met de beiaardconcerten laat de Sint-Katharinakerk jaarlijks haar bronzen stembanden horen. En hoe! Sinds de zomer van 2019 klinkt de Hoogstraatse beiaard als nooit tevoren. De Hoogstraatse beiaard onderging immers een grondige restauratie. De beiaard, met een reeks eeuwenoude, kostbare Hemonyklokken, is dan ook uniek in Vlaanderen.
De restauratie werd uitgevoerd door de gespecialiseerde firma Koninklijke Eijsbouts uit het Nederlandse Asten. Ze namen niet enkel de bestaande klokken onder handen, maar goten ook vier nieuwe basklokken: Franciscus, Elisabeth, Rombout en Leonardus. De grootste basklok, Franciscus genaamd, klokt af op maar liefst 4700 kg. Door de toevoeging van deze vier basklokken wordt de stem van Lange Katrien, zoals de toren ook liefkozend wordt genoemd, dieper en warmer.

De zomerse beiaardconcerten zijn een vast gegeven in Hoogstraten. Luc Dockx, de stadsbeiaardier van Hoogstraten, weet als geen ander de beiaard tot leven te brengen.
Ook deze zomer zorgt de beiaard dus voor extra sfeer en gezelligheid op de Vrijheid. Echte liefhebbers kiezen als luisterplaats een rustig hoekje in de omgeving van de kerk, maar op één van de vele terrassen in Hoogstraten maak je de ervaring helemaal compleet: terwijl bekende gastbeiaardiers de klokken doen klinken, klink jij met vrienden op het leven! Het programma is op z’n minst indrukwekkend te noemen: stadsbeiaardier Luc Dockx laat zich bijstaan door beiaardiers uit alle windstreken. Geniet van elkaar en van dit - door Unesco erkend - immaterieel cultureel erfgoed.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie
Vrijheid 151
2320 Hoogstraten
be
Uren
- woensdag
Prijs
gratis
Prijs omschrijving

Basistarief: 0 euro

Leeftijd
-
Organisator
Naam
De Vrienden van de Hoogstraatse beiaard
Meerleseweg 38
2321 Meer (Hoogstraten)
be