Raadhuis Meerle - vergaderlokaal

Contactgegevens

Naam zaalverantwoordelijke
Lokaal Dienstencentrum
Telefoonnummer
03 340 19 79
Reservatieprocedure

Deze lokalen kunnen enkel via de online reservatiemodule van de stad gereserveerd worden: https://reservaties.hoogstraten.be/. 

Reservaties dienen ten laatste 14 dagen voor de activiteit te gebeuren. Meer informatie vindt u in het 'Huishoudelijk reglement Raadhuis Meerle'. 

Na de fusie der gemeenten in 1977 viel de functie als gemeentehuis van Meerle weg. Het gebouw diende doorheen de jaren verschillende gemeenschapsfuncties, maar kreeg nooit een definitieve bestemming. Via het partipatieproject ‘Meerle, ons dorp’ is met Meerlenaren gezocht naar een nieuwe invulling van het gebouw. De stad bereidde een renovatiedossier voor.

Uiteindelijk werd beslist om in het vernieuwde Raadhuis verschillende stadsdiensten onder te brengen. Zo hebben het Lokaal Dienstencentrum (LDC) en de uitleenpost van de bibliotheek er hun intrek genomen. Buiten de openingsuren van het LDC en de bibliotheek is het ook mogelijk om het Raadhuis te huren voor socioculturele activiteiten en vergaderingen. Op deze manier zal het Raadhuis opnieuw zijn centrale rol in het lokale dorpsleven ten volle kunnen opnemen. 

Het Raadhuis kan in zijn geheel gehuurd worden, of de verschillende lokalen afzonderlijk. De voormalige raadzaal (+2), vormingslokaal (+1), vergaderlokaal (+1) en cafetaria (0) zijn ter beschikking. 

Het vergaderlokaal kan gebruikt worden voor kleinschalige workshops of vergaderingen. De capaciteit is max. 12 personen.