Uitleendienst Digibank Noorderkempen

De uitleendienst van Digibank Noorderkempen stelt kosteloos een digistarterspakket ter beschikking aan mensen die daarvoor in aanmerking komen. Je ontvangt dan een laptop met toebehoren en een aantal uren begeleiding zodat je vlot kan starten met het toestel. De sociale dienst bekijkt samen met jou of je aan de voorwaarden voldoet.

Volgende zaken spelen mee in de beoordeling:

• Je hebt geen eigen laptop of computer;

• Je bent ouder dan 18 jaar;

• Je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming;

• Je zit bij voorkeur in een activeringstraject naar werk;

De Digibank Noorderkempen werd opgericht binnen het intergemeentelijke samenwerkingsverband ILV Noorderkempen Werkt. Dit is een samenwerking tussen Hoogstraten, Rijkevorsel, Merksplas, Baarle-Hertog, Ravels en Arendonk.

Meer informatie over de Digibank Noorderkempen vind je op www.digibanknoorderkempen.be. Indien je vragen hebt, kan je terecht bij de coördinator van de Digibank, Kim Ooms, op het nummer 0473 56 30 38 of via kim.ooms@nkwerkt.be.

Praktisch

Voor wie

De uitleendienst richt zich in eerste instantie op volwassenen met een beperkt inkomen (verhoogde tegemoetkoming of schuldoverlast) voor wie het digistarterspakket de kansen op de arbeidsmarkt kan vergroten en voor wie het pakket een opstap kan betekenen in het aanleren van digitale vaardigheden. 

Waar

De aanvraag gebeurt bij de sociale dienst. Zij beoordelen de aanvraag, eventueel met een sociaal en financieel onderzoek (REMI). Na goedkeuring wordt het pakket klaargemaakt. 

Wanneer

Dit aanbod is doorlopend mogelijk, zolang de voorraad strekt. 

Kostprijs

Gratis, maar enkel na positieve beoordeling door sociale dienst. 

Heb je vragen over dit aanbod, dan kan je steeds informeren bij de coördinator digitale inclusie (03 340 19 57) of bij de sociale dienst (03 340 16 01).

Naar top