Verlies of diefstal van persoonlijke documenten

Inhoud

Verlies of diefstal van identiteitskaart of verblijfskaart

Bij verlies, diefstal of vernietiging van jouw identiteitskaart of verblijfsvergunning moet je onmiddellijk het verlies melden bij Doc Stop op het nummer 02 518 2123 of 0800 2123 2123.

De kaart wordt dan onmiddellijk geblokkeerd. 

Hierna dien je een afspraak te maken bij de dienst Burgerzaken om een nieuwe identiteitskaart of verblijfsvergunning aan te vragen.

Bij verlies of diefstal van je verblijfsvergunning moet er steeds aangifte bij de politie gebeuren. Je krijgt van de politie ook een bewijs van verlies/diefstal mee. Breng dit bewijs ook zeker mee op de afspraak bij de dienst Burgerzaken.

Verlies of diefstal van Belgisch (voorlopig) rijbewijs

Bij verlies of diefstal van je (voorlopig) rijbewijs moet er steeds aangifte gebeuren bij de politie. Je krijgt van hen ook een bewijs van verlies/diefstal mee. Dit bewijs moet je zeker meenemen op de afspraak bij de dienst Burgerzaken. 

Verlies of diefstal van een rijbewijs van een Europees land  of van een niet-Europees land

Doe steeds aangifte bij de politie. Je krijgt van hen een bewijs van verlies/diefstal mee dat je moet afgeven bij de dienst Burgerzaken om een Belgisch rijbewijs (Europees model) aan te vragen.

Neem steeds ook even contact op via bevolking@hoogstraten.be . Zij kijken of je in aanmerking komt voor een Belgisch rijbewijs. Burgerzaken deelt je ook mee of je nog meer formulieren nodig hebt.

Naar top