Vlaamse aanpassingspremie

De Vlaamse aanpassingspremie is een verbouwingspremie voor (inwonende) 65-plussers die een woning in het Vlaamse Gewest willen aanpassen aan de noden van het ouder worden. Je kan de premie krijgen als je bijvoorbeeld technische hulpmiddelen installeert of verbouwingen doet om de woning toegankelijker te maken. Je kan de aanpassingspremie aanvragen als bewoner of verhuurder.

Je kan een aanpassingspremie aanvragen voor twee categorie├źn van aanpassingswerken:

  • technische installaties of hulpmiddelen
  • verbouwingswerken die de woning veiliger en beter toegankelijk maken

De aanpassingspremie bedraagt per categorie steeds 50% van de som van de goedgekeurde facturenbtw inbegrepen (afgerond tot op het lagere tiental).

Het totaal aanvaarde factuurbedrag per categorie van werken moet minimaal 1.200 euro (inclusief btw) bedragen. De premie per categorie is maximaal 1.250 euro, ook al is het factuurbedrag hoger dan 2.500 euro.

Je kan de premie 1 x per categorie aanvragen in een periode van 10 jaar. Indien je deze premie reeds hebt aangevraagd is het mogelijk om een premie via Hoogstraten aan te vragen. 

Voor een premie betreffende de aanpassing van de badkamer kan Mijn VerbouwPremie interessanter zijn. Doe een vergelijking.

Contacteer het Woonloket om te bekijken wat de meest interessantste premie is voor je. Zij helpen je ook graag verder met de aanvraag. 

Naar top