Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
Veel gestelde vragen bij Vlieg Hoogstraten - Vakantie in Hoogstraten
Vlieg Hoogstraten

Ja, inschrijven voor de activiteiten van Vakantie in Hoogstraten is verplicht. Tenzij anders vermeld in de vakantiekrant van  'Vakantie in Hoogstraten'. Je vind alle activiteiten op het inschrijfsysteem van TicketGang. 

Speelpleinwerking is voor kinderen die naar de lagere school gaan. Gaat je zoon of dochter in september na de zomervakantie naar het eerste leerjaar, mag hij/ zij komen mee spelen. Kinderen die in het zesde leerjaar zitten mogen ook nog komen meespelen.

Inclusie op het speelplein!

Kinderen met een beperking of kinderen die extra aandacht nodig hebben, zijn welkom bij Vakantie in Hoogstraten en dus ook op het speelplein. Hierover gaan we dan ook graag in gesprek om samen te streven naar een leuke dag voor elk kind!

Neem zeker contact op met de medewerker van de jeugddienst via vlieg@hoogstraten.be. We bespreken samen de specifieke situatie en beken de nodige zorgnood.

De voor- en na opvang van de speelplein werking wordt georganiseerd door Ferm. Voor zowel de speelpleinlocatie in Hoogstraten als in Minderhout kan er beroep gedaan worden op de voor- en na opvang van Ferm. De inschrijvingen hiervoor lopen via Ferm.

 

Hoe werkt de voor- en na opvang?

Bij de start van de speelpleindag halen de animatoren de kinderen van de voor opvang op bij Ferm. Na afloop van de speelpleindag worden de kinderen van de na opvang opnieuw veilig afgezet door animatoren bij Ferm. 

 

De kinderen die beroep doen op de voor- en na opvang sluiten aan bij de werking in de deelgemeente waar ze ingeschreven zijn voor de speelpleindag.

Je kan zich op twee plaatsen inschrijven.

 1. Online via https://ticketgang.hoogstraten.eu

Om in te kunnen schrijven voor de activiteiten van 'Vakantie in Hoogstraten' moet je een gezinsaccount aanmaken. Op deze pagina vind je meer informatie over het aanmaken van een gezinsaccount.

 1. Balie dienst toerisme.

Je kan dienst toerisme terugvinden in de kelder van het historisch stadhuis op Vrijheid 149, Hoogstraten.
Dienst toerisme is geopend:

maandag tot en met vrijdag
10.00 uur tot 12.00 uur
13.00 uur tot 16.00 uur

zaterdag
10.00 uur tot 12.00 uur
13.00 uur tot 16.00 uur

Feestdagen gesloten

Je kan cash of met bankcontact betalen.

Activiteiten van Vakantie in Hoogstraten verschillen in prijs.

 • Vlieg- UiT activiteiten liggen de prijzen tussen €5 en €35 / KT: €1 en €7
 • Speelpleinwerking kost per dag  €6,50 / KT: €1,30
 • Kampen liggen de prijzen tussen €32 en €195. / KT: € 6,40 en €39

 

KT = KANSENTARIEF UiTPAS Kempen

Een kortingskaart voor rechthebbenden

 • Fiscaalattest
  Deze kan je terugvinden op uw gezinsaccount van TicketGang onder de knop ‘Attest’. In mei kan je het fiscaalattest van het voorgaande kalenderjaar terugvinden.
 • Mutualiteitsattest
  Deze kan je terugvinden op uw gezinsaccount van TicketGang onder de knop ‘Attest’. Na afloop van elke activiteit kan je het mutualiteitsattest terugvinden.
 • Downloaden doe je zo:

  Klik de activiteit waar van je een attest wil downloaden;
  Linksboven van het scherm klik je op downloaden;
  Het attest komt in PDF op je computer.

https://www.hoogstraten.be/nieuws/fiscaal-en-mutualiteitsattest

Ja, je moet melden bij de jeugddienst dat je niet aanwezig zal zijn op een activiteit van Vakantie in Hoogstraten. Dit gebeurd via mail naar vlieg@hoogstraten.be of telefonisch naar de jeugddienst 03340 19 78.

Hoe sneller de jeugddienst de melding krijgt dat je niet aanwezig zal zijn, hoe meer kans dat er nog een ander kind van de wachtlijst naar de activiteit kan.

Wanneer je een maand voor start van de activiteit annuleert krijg je je geld terug min een administratieve kost van €2 per activiteit per kind.
Hiervoor heeft de jeugddienst je IBAN-nummer en rijksregisternummer nodig! Zet deze al bij in de mail naar vlieg@hoogstraten.be

Wanneer je minder dan een maand voor activiteit annuleert krijg je je geld niet terug.

Bij doktersattest krijg je je geld wel terug. Hiervoor heeft de jeugddienst je IBAN-nummer en rijksregisternummer nodig.

De jeugddienst verzamelt twee maandelijks alle annulaties om ze dan terug te storten. Het kan dus voorvallen dat je twee maanden op je geld moet wachten.

Plan bewust je vakanties in!

Bij het aanmaken van een gezinsaccount op TicketGang wordt per kind toestemming gevraagd voor publicatie van foto's. Deze foto's  worden wel eens gebruikt voor gemeentelijke publicaties zoals Info'Zine, vakantiekrant, sociale media van de stad Hoogstraten, Vlieg Hoogstraten,... 

 

Wanneer je niet hebt geannuleerd bij de jeugddienst en je komt niet opdagen, wordt dit genoteerd.
Bij 3 keer zonder tijdige annulatie niet komen naar een activiteit wordt u uit het systeem geschrapt. Je kan niet meer deelnemen aan activiteiten van Vakantie in Hoogstraten.

Plan bewust je vakanties in!

Ben je iets verloren tijdens de activiteiten van Vakantie in Hoogstraten? Neem dan contact op met de jeugddienst via vlieg@hogostraten.be. Wanneer de jeugddienst verloren voorwerpen vindt, kan je deze ophalen bij dienst voor toerisme.

Dit staat steeds vermeld in de folder Vakantie in Hoogstraten.
Bij kampen en uitstappen krijg je 3 dagen voor activiteit een mail van de jeugddienst wat er in de rugzak moet.

Meestal gaat dit om:

 • Bij Vlieg- UiT activiteten:

Kookschort bij kookactiviteiten
Kleren die vuil mogen worden bij knutselactiviteiten/ spelactiviteiten
Makkelijke schoenen.

 • Bij uitstappen:

Lunchpakket
Voldoende water
4-uurtje
Zonnepet, zonnecrème
Regenjas
Eventueel zakcent van max €7

 • Bij Speelplein:

Lunchpakket
4-uurtje (geen snoep)
Drankje
Speelkleren
Thema gerelateerde voorwerpen indien vermeld in folder of mail

 • Bij kampen:

Makkelijke kledij en schoenen
Lunchpakket
U krijgt voor elk kamp een informatie mail!

 

Dit laten we thuis: GSM, chips, snoep, spelcomputer, juwelen,….

Je kan deelnemen aan activiteiten van Vakantie in Hoogstraten ook al ben je geen inwoner van Hoogstraten. Je moet wel een gezinsaccount hebben op https://ticketgang.hoogstraten.eu

Wanneer een activiteit volzet is, kan je je op de wachtlijst laten zetten. Je weet ook meteen op welke plaats je staat voor die bepaalde activiteit. Op TicketGang onder de knop 'Jeugdaanbod' opvolgen op welke plaats je staat op de wachtlijst. 

Wanneer er plaats vrij is, word je gecontacteerd door de jeugddienst via mail of telefonisch. 

Je kan eenvoudig een UiTPAS-nummer toevoegen aan de leden van je gezinsaccount. Een UiTPAS is steeds op persoonlijke naam. 

Stap 1: Haal een UiTPAS voor je gezinsleden. Je leest hier waarvoor je daar terecht kan

Stap 2: Meld je aan bij je gezinsaccount op Ticketgang. 

Stap 3: Selecteer het gezinslid waarvoor je een UiTPAS wil toevoegen en klik op 'Wijzig'.

Stap 4: Je kan nu het UiTPAS-nummer van het gezinslid toevoegen in het daarvoor bestemde veld: 'Uitpas'. Het UiTPAS-nummer bestaat uit 13 cijfers en vind je terug op de achterzijde van de UiTPAS. 

Stap 5: Klik onderaan op 'Opslaan'. 

De UiTPAS werd nu gekoppeld aan het gezinslid. Indien het een UiTPAS met geldig kansentarief betreft, zal bij een volgende reservatie meteen het kortingstarief toegekend worden.