Vorming in de BiB

In BiB Hoogstraten kan je aan lezingen, cursussen en workshops voor jong en oud deelnemen. De thema's zijn zeer uiteenlopend, van computercursussen over kruidenworkshops tot een bezoek aan de Italiaanse Dolomieten.

Volgende activiteiten zijn gratis. Je hoeft ook niet vooraf in te schrijven:

- Voorleesuurtje: bibvrijwilligers lezen grappige, spannende en avontuurlijke boeken voor. Elke zaterdag van 10 tot 12 uur en elke laatste woensdag van de maand van 14 tot 16 uur (niet in juli en augustus) 

- Fablab@BiB: op zaterdag 12 oktober kon je tijdens de verwendag een fablab met onder meer een 3D-printer, vacuümformer en vinylsnijder ontdekken. Ook stelde CoderDojo Hoogstraten zijn werking voor en kinderen ontdekte de mogelijkheden van fundels, digitale prentenboeken.

- Boekenverkoop: de recentste romans, nieuwe jeugdboeken,… je leent ze allemaal in de BiB. Maar oudere, afgevoerde boeken verdienen zeker een nieuwe thuis. Daarvoor kan je op onze boekenverkoop terecht. De boeken en multimedia kosten 1 euro per stuk, de tijdschriftpakketten 2 euro. De laatste zaterdag krijgt u nog 50 % korting. Van zaterdag 14 tot en met zaterdag 21 december tijdens de Koffiekrant- en openingsuren in de hoofdbibliotheek en de uitleenposten.

Voor de andere vormingen kan je online of aan de bibbalie inschrijven.

Tickets online aankopen