Vorming in de BiB

In BiB Hoogstraten kan je aan lezingen, cursussen en workshops voor jong en oud deelnemen. De thema's zijn zeer uiteenlopend, van computercursussen over kruidenworkshops tot een bezoek aan de Italiaanse Dolomieten.

Volgende activiteiten zijn gratis. Je hoeft ook niet vooraf in te schrijven:

- Voorleesuurtje: bibvrijwilligers lezen grappige, spannende en avontuurlijke boeken voor. Elke zaterdag van 10 tot 12 uur en elke laatste woensdag van de maand van 14 tot 16 uur (niet in juli en augustus) 

- Fablab@BiB: jaarlijks ben je op de tweede zaterdag van oktober van welkom in de BiB. Je geniet van een heerlijke tas koffie of thee met een koffiekoekje. Ook is het de kans bij uitstek om heel wat digitale vernieuwingen te ontdekken, zoals 3D-printen, een lasercutter, een reuzegrote gameboy, ... Kinderen leren fundels - digitale prentenboeken - kennen en komen meer te weten over de workshops van CoderDojo. Zaterdag 12 oktober van 9 tot 12 uur in de hoofdbib.

- Boekenverkoop: de recentste romans, nieuwe jeugdboeken,… je leent ze allemaal in de BiB. Maar oudere, afgevoerde boeken verdienen zeker een nieuwe thuis. Daarvoor kan je op onze boekenverkoop terecht. De boeken en multimedia kosten 1 euro per stuk, de tijdschriftpakketten 2 euro. De laatste zaterdag krijgt u nog 50 % korting. Van zaterdag 14 tot en met zaterdag 21 december tijdens de Koffiekrant- en openingsuren in de hoofdbibliotheek en de uitleenposten.

Voor de andere vormingen kan je online of aan de bibbalie inschrijven.

Tickets online aankopen