Vorming in de BiB

In BiB Hoogstraten kan u aan lezingen, cursussen en workshops voor jong en oud deelnemen. De thema's zijn zeer uiteenlopend, van computercursussen over kruidenworkshops tot een bezoek aan de Italiaanse Dolomieten.

Volgende activiteiten zijn gratis. U hoeft ook niet vooraf in te schrijven:

- Voorleesuurtje: bibvrijwilligers lezen grappige, spannende en avontuurlijke boeken voor. Elke zaterdag van 10u tot 12u en elke laatste woensdag van de maand van 14u tot 16u (niet in juli en augustus) 

- Invullen belastingaangifte, aanvraag studietoelage en info vragen over energieverbruik, renovaties en premies: maandag 27 mei bent u van harte welkom in de hoofdbib voor administratieve hulp en info, van 9.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 15.30 uur. Wat kan u doen?

  • Laat uw belastingaangifte invullen door medewerkers van de FOD Financiën. Meebrengen: identiteitskaart, uw aangifte van vorig jaar, eventuele bewijsstukken.
  • Dien uw aanvraag voor een studietoelage in. Meebrengen: identiteitskaart, uw bankrekeningnummer.
  • Info nodig over uw woonkwaliteit, uw energieverbruik, renovaties of mogelijke premies? Breng een bezoek aan de camper van Fabrik Elentrik. Meebrengen: eindafrekening van uw energieverbruik (elektriciteit, gas, ...).

- Boekenverkoop: De recentste romans, nieuwe jeugdboeken,… u vindt ze allemaal in de BiB. Maar oudere, afgevoerde boeken verdienen zeker een nieuwe thuis. Daarvoor kan u op onze boekenverkoop terecht. De boeken en multimedia kosten 1 euro per stuk, de tijdschriftpakketten 2 euro. De laatste zaterdag krijgt u nog 50 % korting. Van zaterdag 15 tot en met zaterdag 22 juni tijdens de openingsuren in de hoofdbibliotheek en de uitleenposten.

Voor de andere vormingen kan u zich online inschrijven of aan de BiBbalie.

Tickets online aankopen