Programmatie 2020

De data van de tentoonstellingen zijn gewijzigd. De komende weken zal duidelijk worden wanneer het museum heropent en hoe de verdere programmatie er zal uitzien.

  • Clara Voortman en Lionel - een artistieke ontmoeting tussen vier generaties

De tentoonstelling is door het coronavirus vroegtijdig gestopt en niet meer te bezoeken.

Hun Gentse afkomst hield hen niet tegen hun hart aan de Kempen te verliezen. Dit rijkelijk horizontaal groen landschap en haar bevolking werd hun inspiratiebron. Het artistieke resultaat kan u bewonderen in het Stedelijk Museum Hoogstraten vanaf 12 januari 2020 tot en met 22 maart 2020. De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met Kunstgalerij De Laro. Het fotowerk op de tentoonstelling werd verzorgd door Guy Rabier.

  • Hoogstraten 40- 45 - fototentoonstelling (onder voorbehoud)

De Tweede Wereldoorlog had een enorme impact op Hoogstraten. In de fototentoonstelling wordt getoond wat die impact op mensen, gebouwen en landschappen was. Nooit eerder vertoonde foto's tonen de drama's van de oorlog. De tentoonstelling loopt in samenwerking met vzw Erfgoed Hoogstraten.

  • IKO-laureaten 

van zaterdag 27 juni 2020 tot zondag 26 juli 2020

Elk jaar stellen de laureaten van het laatste jaar van het IKO, de kunstacademie van Hoogstraten, tentoon. De laureaten van de afdelingen tekenkunst, grafiek, schilderkunst, design, beeldhouwkunst, fotografie en keramiek krijgen hierdoor de kans hun werk aan het grote publiek te tonen.

  • ‘BRAND! BRAND!’ - Een vurige expo over brandstichters, brandmeesters … én pompiers (onder voorbehoud)