Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Procedure

Vuurwerkvrij Hoogstraten

Vroeger kon je in de nacht van oud naar nieuw de schitterende kleuren van vuurwerk bewonderen en zelf afschieten, als je hiervoor een vergunning van de burgemeester had. Sinds dit jaar wil de stad Hoogstraten vuurwerk vrij maken. 

Vuurwerk is géén speelgoed; het kan zeer zware brandwonden veroorzaken en kan, in het ergste geval, zelfs leiden tot een dodelijke afloop. Jaarlijks rukken ook onze brandweermannen en -vrouwen uit om branden te blussen die door vuurwerk veroorzaakt worden; ze dus niet beschikbaar voor andere noodgevallen. Medewerkers van de hulpverleningszone weten als geen ander wat de gevolgen kunnen zijn van vuurwerk. Ook is vuurwerk niet alleen gevaarlijk voor mensen maar ook voor dieren. Dieren zijn erg gevoelig voor de luidruchtige geluiden; ze schrikken en panikeren. 

De stad wil ervoor zorgen dat de eindejaarswisseling voor iedereen leuk en gezellig is en daarom heeft de stad besloten om een vuurwerkverbod in te voeren.

Vanaf 2020 zal stad Hoogstraten geen vergunningen voor vuurwerk afleveren. De politie zal erop toezien dat het vuurwerkverbod wordt gerespecteerd. Het stadsbestuur herinnert er ook aan dat er in Nederland een algemeen vuurwerkverbod geldt. Ze roept de bewoners van onze Nederlandse randgemeenten op om dit vuurwerkverbod te respecteren en geen vuurwerk aan te kopen in België.  

 

Stad Hoogstraten wenst iedereen een feestelijk maar veilig eindejaar!