Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
Het stadsbestuur wil scholen actief ondersteunen bij hun aanbod aan mondiale vorming. Door gericht in te zetten op een aantal campagnes trachten we het aanbod overzichtelijk te houden en een continuïteit in het aanbod te creëren.
 
Gelukkig 2030
‘Gelukkig 2030’ is een workshop in het kader van de duurzaamheidsdoelen of SDG’s, gemaakt door Djapo in opdracht onze gemeente. Wij noemen ze ‘werelddoelen’.

De Verenigde Naties stelden zeventien werelddoelen op om van onze planeet een gezondere en betere plek te maken voor alle mensen. Alle landen in de wereld willen eraan werken om deze doelen tegen 2030 te bereiken. Alleen dan kan het voor iedereen een ‘Gelukkig 2030’ worden.

Om deze doelen te bereiken, moet iedereen – groot en klein – helpen. En omdat het belangrijk is dat kinderen weten dat zij ook hun steentje kunnen bijdragen, maken kinderen in deze workshop kennis met de werelddoelen en denken ze na over oplossingen.
Vrijwilligers komen de workhsop gratis begeleiden in de 3e graad.

 

11.11.11
Binnen de 11.11.11-campagne wordt jaarlijks een lespakket aangeboden dat past binnen het campagnethema. Met de hulp van vrijwilligers kunnen ook activiteiten begeleid worden in de klas.
 
Een getuigenis in de klas
Vanuit de Mondiale Raad kiezen we jaarlijks een interessante getuigenis van een Hoogstratenaar die meewerkt aan een project in het Zuiden. Het enthousiasme van een doorleefd verhaal kan niet vanuit boeken beleefd worden. Dit aanbod richt zich op de derde graad van de basisschool.
 
Zuiddag
Op Zuiddag gaan leerlingen vanaf het 4e middelbaar voor één dag aan de slag op de werkvloer. Hun verdiende loon staan ze hierbij af aan een project in het Zuiden.
 
Fair Trade @School
Word Fair Trade-school en schenk in de leerkrachtenkamer enkel nog (h)eerlijke koffie en thee. Vrijwilligers vanuit de Wereldwinkel begeleiden graag een workshop voor de leerlingen.
 
Za-Kpota
Za-Kpota is onze partnergemeente in Benin. Vanuit de contacten die we daar hebben, kunnen verschillende vormen van uitwisseling opgezet worden op maat van elke school.
De gemeenteschool heeft reeds brieven geschreven en tekeningen uitgewisseld. VITO werkt aan een samenwerking met een kleine technische school. Wat willen jullie doen?
 
Hoogstraten gaat Mondiaal op Facebook
Alle activiteiten en nieuwtjes met een ruime blik op de wereld en een link naar ons kleine Hoogstraten kan je vinden op de Facebook-pagina van Hoogstraten gaat Mondiaal. Mondiale vorming of een activiteit op school? Laat het ons weten en we plaatsen het mee in de kijker!
 
Aanbod in opmaak…
Voor de derde kleuterklas en de eerste graad werken we aan een Leer- en beleefkoffer over Za-Kpota.