Verenigingen

Kies voor Fair Trade
Laat zien dat u als vereniging gaat voor eerlijk handel. Kies voor Fair Trade in uw catering. Koffie, thee, suiker,… zijn gemakkelijk verkrijgbaar met Fair Trade-label.
 
Een mondiale activiteit
Kies eens voor een activiteit met nog net dat ietsje meer? Tussen het aanbod workshops van Iedereen Mondiaal is er vast ook één die uw leden aanspreekt.
 
SMS4Light in Za-Kpota
Hoogstraten heeft een stedenband met de gemeente Za-Kpota in Benin. Met de steun van de Hoogstraatse bevolking sparen we samen voor een zonnekiosk in Za-Kpota. Op de website www.sms4light.be/nl/?map=94 kan u zien hoever we staan.
Ook als vereniging kan u dit project steunen. Via overschrijving kunt u een veelvoud aan huisjes verlichten. 1 huisje is 2 euro. 5 huisjes zijn 10 euro. U rekent zelf wel even verder hoeveel licht u schenkt? Schrijf het bedrag van uw keuze over op BE62 0015 3023 9361 (BIC: GEBABEBB) van VZW BISZ - Het Brembos 2 - 8200 Sint-Michiels en vermeld in de mededeling ‘M74 Za-Kpota’ en ‘de naam van uw vereniging’. Op de website worden daarna de huisjes verlicht onder uw de naam van de vereniging.
 
Zoekt u een project meer op maat van uw vereniging? De dienst Internationale Samenwerking bekijkt graag samen met u wat er mogelijk is.
 
11.11.11 bij uw vereniging
Uw vereniging kan op verschillende manieren zijn steentje bijdragen aan de 11.11.11-campagne. Nodig een vrijwilliger uit op uw bestuursvergadering om het thema toe te lichten of plaats de campagne in de kijker tijdens een activiteit. Misschien zijn er welke enkele leden die namens uw vereniging rond willen gaan bij de geldinzameling in uw dorp.
 
Hoogstraten gaat Mondiaal op Facebook
Alle activiteiten en nieuwtjes met een ruime blik op de wereld en een link naar ons kleine Hoogstraten kan je vinden op de Facebook-pagina van Hoogstraten gaat Mondiaal. Heeft uw vereniging ook iets te vertellen? Laat het ons weten en we plaatsen het mee in de kijker!