Speelpleinwerking

Tijdens de zomervakantie, volledige dagen speelplezier! Alle kinderen die geboren zijn tussen 2009 en 2015 zijn welkom op het speelplein!!

Speelpleinwerking

Onder de noemer 'speelpleinwerking' valt zowel het speelplein als de speeldagen. Beide initatieven hebben als centraal doel een vakantiegevoel te geven aan elk kind. Kinderen kunnen een volledige dag spelen en plezier beleven. Speelplein zijn volledige dagen voor alle kinderen die geboren zijn tussen 2014 – 2008. Ravotten, spelen, maar ook knutselen, kleuren, armbandjes maken, boeken lezen,… Kinderen zijn vrij om te kiezen wat ze willen doen. Maar ook wordt er in groep veel gespeeld. De enthousiaste animatoren maken een spel rond een bepaald thema, waar alle kinderen aan deelnemen.

Contactbubbels op speelplein

Deze zomer werkt speelplein een beetje anders door de coronamaatregelen. De werking wordt opgedeeld in drie bubbels van 46 kinderen/per week/per locatie. Dit maakt dat we in totaal 138 ‘unieke’ kinderen per week kunnen verwelkomen verspreid over drie verschillende speelpleinen: in Wortel, Hoogstraten en Minderhout. 

Het is niet verplicht om elke weekdag naar het speelplein te komen. Echter, van zodra uw kind 1 dag naar het speelplein komt, neemt het voor de rest van de week een plekje in de bubbel in beslag. Het is daarnaast ook niet mogelijk om in één week te wisselen in het aanbod. Dit betekent dat het niet mogelijk is om de opvang van Ferm te combineren met de speelpleinwerking. Per week maakt u een keuze van één bubbel. 
Wel voorzien we dit jaar zelf voor-en naopvang op speelplein. Voor en na-opvang zal deze zomer gratis op het speelplein georganiseerd worden door de animatoren van 7u tot 18u30. 

Inclusief

Kinderen met een beperking of kinderen die extra aandacht nodig hebben, zijn welkom bij Vakantie in Hoogstraten en dus ook op het speelplein. 

Heeft uw kind extra ondersteuning nodig? Dan vragen we om voor de start van de zomervakantie contact op te nemen via vlieg@hoogstraten.be. We bespreken samen de specifieke situatie en zorgen voor ondersteuning op maat in de mate van het mogelijke.