Inleefreis Za-Kpota

voor jongeren van 18 tot 30 jaar
Inleefreis
“Afrika, ik ga naar Afrika! De eerste keer dat ik naar Afrika ga. Ontzettend benieuwd hoe het me gaat bevallen. Ik durf niet goed te zeggen wat ik moet verwachten, ik laat het over me heen komen…
De reis verliep vlot, het onthaal was warm! Het is avond, dus veel van Afrika zie ik niet. We komen snel aan in het hotel, ik merk weinig verschil…
De volgende ochtend vertrekken we meer naar het binnenland. Onze koffers boven op het autobusje, wij klaar om de Afrikaanse wereld te leren kennen.
Met veel getoeren en kabaal beleef ik de wegen. Het lijkt wel een wedstrijd in alle vormen. Om ter meeste in een auto, om ter meeste op de motor, om ter hardste rijden om hard te stoppen voor een drempel. Het is er druk, iedereen is op straat. Mensen die er koken, dingen verkopen, gewoon wandelen of een babbeltje slaan met een bekende. Dit is nog de stad, we rijden meer naar het binnenland. Het is er groen en hier en daar een hutje, mensen en kinderen die langs de kant staan met een tafeltje met fruit, noten,… om iets te verkopen.
Aangekomen in Za-Kpota, een warm onthaal! Jongeren staan ons op te wachten, zingen en dansen. Ik kijk mijn ogen uit, dit is nog maar dag 1 in Afrika!"

 

Ontdek - Beleef - Doe mee!

Hoogstraten heeft een stedenband met Za-Kpota. Za-Kpota is een gemeente in het zuiden van Benin in West-Afrika.
In september 2018 trekken we met Hoogstraatse jongeren of jongeren betrokken bij het Hoogstraatse verenigingsleven op inleefreis naar Za-Kpota.

We willen jullie de kans geven om leeftijdsgenoten uit Za-Kpota te ontmoeten en hun dagelijks leven te leren kennen. We dompelen jullie onder in een totaal andere wereld en cultuur. We verdiepen ons in de bredere Afrikaanse context en in mondiale samenwerking in het algemeen. We komen terug met een rugzak vol nieuwe levenservaringen.
Deze unieke ervaring wordt geen vrijblijvend reisje. Er wordt een engagement verwacht zowel voor als na de inleefreis. Samen zullen we een traject doorlopen met vormingen, voorbereidingsmomenten en organiseren we activiteiten om onze kosten van de reis te dragen. Tijdens de reis leven we samen met de jongeren van Za-Kpota, samen doen we er verschillende activiteiten voor en met de gemeenschap. Na de reis delen we met de thuisblijvers onze ervaringen.
We zijn opzoek naar jongeren die voor de volle ervaring willen gaan.

Ben jij één van deze jongeren? Stuur je motivatiebrief voor 30 november naar kaat.nobelen@hoogstraten.be. In december nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.