Inleefreis Za-Kpota

voor jongeren van 18 tot 30 jaar
De 8 Hoogstraatse jongeren
“Afrika, ik ga naar Afrika! De eerste keer dat ik naar Afrika ga. Ontzettend benieuwd hoe het me gaat bevallen. Ik durf niet goed te zeggen wat ik moet verwachten, ik laat het over me heen komen…
De reis verliep vlot, het onthaal was warm! Het is avond, dus veel van Afrika zie ik niet. We komen snel aan in het hotel, ik merk weinig verschil…
De volgende ochtend vertrekken we meer naar het binnenland. Onze koffers boven op het autobusje, wij klaar om de Afrikaanse wereld te leren kennen.
Met veel getoeren en kabaal beleef ik de wegen. Het lijkt wel een wedstrijd in alle vormen. Om ter meeste in een auto, om ter meeste op de motor, om ter hardste rijden om hard te stoppen voor een drempel. Het is er druk, iedereen is op straat. Mensen die er koken, dingen verkopen, gewoon wandelen of een babbeltje slaan met een bekende. Dit is nog de stad, we rijden meer naar het binnenland. Het is er groen en hier en daar een hutje, mensen en kinderen die langs de kant staan met een tafeltje met fruit, noten,… om iets te verkopen.
Aangekomen in Za-Kpota, een warm onthaal! Jongeren staan ons op te wachten, zingen en dansen. Ik kijk mijn ogen uit, dit is nog maar dag 1 in Afrika!"

 

U bent welkom op onze spaghettiavond!

Ontdek - Beleef - Doe mee! SAMEN Za-Kpota.

Hoogstraten heeft een stedenband met Za-Kpota. Za-Kpota is een gemeente in het zuiden van Benin in West-Afrika.

Ellen, Iris, Niki, Celien, Nina, Thijs, Nienke en Leen zijn 8 Hoogstraatse jongeren tussen 18 en 23 jaar. Ze komen uit verschillende hoeken van onze stad en gaan in september samen op inleefreis naar Za-Kpota.

Tijdens de inleefreis zullen ze twee weken samenleven met leeftijdsgenoten uit Za-Kpota. Samen organiseren ze activiteiten, gaan ze op stap en leren ze van elkaar. Hun aanwezigheid zal niet onopgemerkt voorbij gaan in een gemeente als Za-Kpota. En vast ook niet in Hoogstraten… U zal de komende maanden zeker nog van hen horen!