Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten
Lees je graag, maar zie je niet meer goed?
ontleen grootletter- en/of luisterboeken

Ben je een fervente lezer? Maar heb je moeite met het lezen van kleine letters? Is lezen misschien niet meer gemakkelijk of zelfs onmogelijk? Dan bieden grootletter- en/of luisterboeken een oplossing. Elke eerste vrijdag van de maand van 14u tot 15u kan je deze boeken gratis ontlenen in de cafetaria van het dienstencentrum.

 

 

Grootletterboeken zijn gedrukt in een groter letterformaat, zodat je leescomfort verbetert. Een luisterboek is ingesproken en op cd-rom gezet. Je speelt een luisterboek af op een MP3-speler of Daisy-speler. Het voordeel van een Daisy-speler is dat je meer navigatiemogelijkheden hebt. Zo onthoudt het toestel o.a. van verschillende boeken waar je gebleven bent en je beluistert gemakkelijk stukken opnieuw.

Een divers aanbod aan genres is te ontlenen, gaande van detectives, thrillers, human interest, romans en humoristische boeken.

Het dienstencentrum biedt je de mogelijkheid om deze boeken gratis te ontlenen in de cafetaria elke eerste vrijdag van de maand van 14u tot 15u. Vrijwilliger Frank Joosen heeft een uitgebreide boekenkennis. Hij verwelkomt je graag, maakt je wegwijs en helpt je bij het kiezen van een boek dat je graag leest of beluistert.

De ontlening van de boeken is een initiatief in samenwerking met woonzorgcentrum Stede Akkers en Zorgbib Rode Kruis-Vlaanderen.