Stad Hoogstraten|VisitHoogstraten|UiT in Hoogstraten

Op deze wandeling maak je een flinke tocht van blauwe bessentelers Tom en Jacqueline Mertens in Minderhout naar aardbei- en kersentelers Lu en Els Adriaensen in Wortel. Onderweg wandel je door het natuurschoon van de vallei van Het Merkske en Wortel-Kolonie. Trek je wandelschoenen aan voor deze uitdagende tocht van 18 km.

Download de wandeling hier

Fruitbedrijf Mertens - Hal

Tom kweekt hier maar liefst 11 verschillende bessenvariëteiten om de klant zo lang mogelijk van bessen te voorzien. De vele variëteiten staan buiten in het veld of in
een serre zodat ze op verschillende momenten rijp zijn en je zolang mogelijk van verse bessen kan genieten. Op zijn hoogtepunt produceert een struik 2 à 3 kilogram
bessen. Als het een tijdje heel warm is zijn er vaak een aantal van zijn variëteiten tegelijk rijp.

Kersen- en aardbeibedrijf Adriaensen - Wynants

Lu Adriaensen en Els Wynants telen samen zowel aardbeien als kersen voor Coöperatie Hoogstraten. Bomen snoeien, bladvoeding toedienen, ... elk heeft zijn eigen bezigheid in de boomgaard. In hun zoektocht naar diversificatie kwamen ze naast aardbeien terecht bij kersen. Zij vormen de ideale aanvulling op de aardbeiteelt en het is een prachtig product om te telen. 

Local Harvest

Local harvest is een samenwerkingsverband van Tom en enkele andere telers die hun lokaal geproduceerde producten het jaar rond willen vermarkten. Het doel is om een
meerwaarde uit deze producten te creëren voor zowel teler als consument. Daarmee willen ze een circulair systeem opbouwen zodat er niets verloren gaat. Hun teelten zijn duurzaam en lokaal. Dit resulteert in o.a. confituur, wijn, schuimwijn, sappen, … te verkrijgen bij Toerisme Hoogstraten.

Reserveer je streekproductenpicknick voor onderweg

In samenwerking met La Belle Belgique kan je op deze wandeling ook een picknick reserveren met streekproducten. Het concept is eenvoudig: je bestelde picknickmand staat klaar op een door jou doorgegeven locatie naar keuze en onderweg geniet je van heerlijke lokale gerechten en producten uit Hoogstraten. Zorgeloos genieten staat in deze formules voorop.

Hoe werkt het?  Drie dagen vooraf bestel je - rechtstreeks via La Belle Belgique - het gewenste aantal picknickmanden. (info@labellebelgique.be - 0473 63 07 29)
Dit kan elke dag van het jaar. Leen zorgt er voor dat jij je lokale picknickmand 7 dagen op 7 kan bestellen. 

Kostprijs?  Je betaalt € 35 voor een picknickmand voor 2 personen (volwassenen)
Voor kinderen betaal je € 12,50 per kind.

Inhoud? Leen is ambassadeur van OogstStraten (https://www.hoogstraten.be/oogststraten). OogstStraten is de lokale voedselstrategie van de stad Hoogstraten die lokaal en duurzaam voedsel vooropstelt.  Met het zorgvuldig samengestelde aanbod van deze picknickmanden krijg je dus letterlijk de smaak van Hoogstraten te pakken. Een greep uit het aanbod:

  • Yoghurt van het Vaneleke
  • Aardbeiendrinkyoghurt van de Meirhoeve
  • Seizoensfruit: aardbeien, appels, peren, blauwe bessen - allemaal geteeld in Hoogstraten
  • Eigenzinnige confituren van Local Harvest (Kiwibes, gember, komkommer - fantastisch verrassende combinaties!)
  • Vers gebakken brood
  • Dessert met blauwe bessen
  • Ambachtelijke wafels met kakelverse eieren van 't Kakelhof
  • Wrap met gerookte zalm van het Meerse Vishuis

MEER INFO EN BESTELLEN: La Belle Belgique - info@labellebelgique.be - 0473 63 07 29