Zelfplukdag blauwe bessen

De zomer van Hoogstraten

Local Harvest
Local harvest is een samenwerkingsverband van lokale telers die hun producten jaarrond willen aanbieden. Het doel is om een meerwaarde te creëren voor zowel teler als consument. Belangrijk daarbij is dat er niets van voeding verloren gaat. Hun teelten zijn duurzaam en lokaal. Eén van die telers is Tom Mertens en zijn vrouw Jacqueline, uit Minderhout. Jonge landbouwers die in 2017 de overstap maakten naar teelt van blauwe bessen. Van eind mei tot eind september telen ze 11 variëteiten van de blauwe bes.

Zelfplukbeleving

Samen La Belle Belgique lanceren ze gedurende de zomermaanden een ‘zelfplukbeleving'.
Elke week, op woensdag en zaterdag, pluk je zelf je eigen blauwe bessen. Je bepaalt zelf hoeveel je er wil en je betaalt wat je plukt.
Ter plaatse geniet je van een hapje en een drankje, allemaal lokaal, en uiteraard corona'proof'. Je maakt kennis met de teelt, het oogsten, het plukken en de culinaire mogelijkheden van de veelzijdige blauwe bes.

Tijdens de organisatie wordt de 'social distance' gewaarborgd. Er wordt gewerkt met reservering en alles is in openlucht. 
De zelfplukdagen stellen het milieubewuste aspect en de lokale insteek ervan, voorop. Lokaal en duurzaam voedsel wordt dan ook stilaan een begrip in Hoogstraten.

Zin om je een namiddag in openlucht te ontspannen tussen de blauwe bessen, en nadien je buit ook nog mee naar huis te kunnen nemen?

Dat kan! Reserveren doe je rechtstreeks bij La belle Belgique via 0473 63 07 29 of info@labellebelgique.be

ZELFPLUKDAG