Stadsambassadeur Arnold Wittenberg

ARNOLD WITTENBERG

Leeftijd

29 jaar zomers jong (1991)

Woonplaats

Meer (Hoogstraten)

Favorietje plekjes in Hoogstraten

De Blankenaertloop is één van de mooiste onbekende natuurgebieden van Hoogstraten. Deze loop vormt de grens tussen het Belgische Meer en het Nederlandse Zundert gemarkeerd door de typische iconische gietijzeren grenspalen. Een natuurlijke grens in een moerassig gebied waar geen doorkomen aan was. Aan de Nederlandse kant ‘Lange Gooren’ bestaat dit gebied voornamelijk uit naald- en loofbossen, afgewisseld door open heide. Een geliefd gebied van lage natte weilanden voor heel wat dieren, bij zonsondergang durf je er al eens een reetje tegenkomen.

Vincent Van Gogh, waar Zundert het geboortedorp van is, schreef ooit: "De zon ging rood onder achter 't mastbosch en de avondlucht weerkaatste in de moerassen, de hei en het gele, witte en grijze zand waren zoo vol toon en stemming. Zie er zijn sommige oogenblikken in het leven dat alles, ook binnen in ons, vrede en stemming is, en het gansche leven ons voorkomt als een weg door de hei te zijn, maar dat is er niet altijd zoo".

#trotsophoogstraten

We hebben met Hoogstraten een stadje in een fascinerende grensgebied in het uiterste noorden van de Kempen. Het biedt een boeiende mix van natuur, beleving, erfgoed en gastronomie. Samen met Minderhout, Meer, Meerle, Meersel-Dreef en Wortel ontvangen we je graag voor een bezoek. Je ontdekt beslist een aantal opmerkelijke monumenten, maar ook mooie en rustgevende plaatsen in het groen. Graag heet ik je als schepen van toerisme dan ook hartelijk welkom.

Instagram

          @arnoldwittenberg