Stadsambassadeur Kaat Nobelen

Leeftijd
Ik ben 29 jaar, getrouwd met de Westmallenaar Daan. 

Woonplaats
We wonen momenteel in Hoogstraten, maar 'ik zen nen echte Mjeelsepier'! 
Dus wie weet verandert onze woonplaats snel naar Meerle. 

#trotsophoogstraten
Ik ben trots op Hoogstraten omdat ik een enorme leuke kindertijd heb gehad in het mooie Meerle! Begon bij de Chiro, ontdekken van de speelbossen, tot de beste vriendinnen leren kennen. Nadien, in de prille jeugdjaren, het uitgaan en terrasjes. Nu, in mijn nog steeds jeugd, genieten we veel van de groene omgeving en het lekker gaan uiteten. Hoogstraten en de mooie plekjes alsof je echt eventjes op vakantie bent!

Onze wandelroute
Yes! #Instatakeover Toerisme Hoogstraten! Daan en ik wandelen wel eens van Hoogstraten naar Meerle. Gewoon omdat we het leuk vinden en omdat het mooi wandelen is. Linda en Pieter wandelden deze keer met ons mee onder het motto 'hoe meer zielen, hoe meer vreugde!'. 
We gaan van het centrum naar Hoogstraten naar Café in Holland. We waren nog niet zo moe, dus hebben we dat terrasje overgeslagen. Over het zandpad gaan we richting de bossen van Wortel Kolonie. Een stukje van de wandeling 'Flirten met de Grens' trekken we naar het bruggetje dat de grens trekt tussen België en Nederland. We bevinden ons op Hal (Minderhout). Aan het kappelke maakten we een stopje voor onze zelfgemaakte picknick. Een dessertje is daar aanwezig! Er staat een automaat met heerlijke blauwe bessen, lekker sappen,... 
We stappen verder richting het terrein van de Antilliaanse feesten de Habelaar in. Het bord 'Meerle' staat er al te blinken! We slaan de Paddengracht in om zo naar de Smisselbergen te stappen. Een nieuw wandelpad dat mooi aansluit op Den Rooy. Je wandelt er echt door een stuk bos, bos. Smal wandelpaadje, hoge grassen, frisse bosgeur. Heerlijk! 
Voor onze picknick hadden we nog een flesje wijn bij, tijdens de picknick niet opgedronken, dus een klein stopje juist voor we het bos van Den Rooy in trekken. Door het bos van Den Rooy kom je bij het Domein Den Rooy. Momenteel is er een gezellige zomerbar. De moeite voor een stopje. Onze uiteindelijke eindhalte is het terras van café De Posthoorn. Een frisse pint in bijhorend glas onder de kerktoren, wat wil je nog meer? Ideaal om de wandeling af te sluiten en er een hele avond te vertoeven. 
Yes! Het was voor ons een geslaagde #Instatakeover dag én de wandeling, als je het aan ons vraagt. Toch een aanrader! Bekijk hier onze route/het filmpje.

Instagram
@knob__

Tips van Kaat

- Wandelen: Wandeling van het jaar 'Flirten met de grens' - https://www.kempen.be/route/%E2%80%98flirten-met-de-grens-de-vallei-van-het-merkske%E2%80%99-wandeling-van-het-jaar

- Lunchtip: Domein Den Rooy - https://www.denrooy.com/zomer-in-den-rooy/

Frisse pint: Café De Posthoorn - https://www.deposthoorn.be/nl/taverne-meerle

Lokale producten: Heerlijke blauwe bessen van https://localharvest.be/contact/