Het Chocoladehuis

Hoogstraatse producent

HET CHOCOLADEHUIS

Stel jullie zelf even kort voor :

Wij zijn Steve en Gerda en wij zijn in 1993 gestart met het artisanaal produceren van pralines en chocolade figuren in ons Chocoladehuis op de Vrijheid in Hoogstraten. In 2013 ontvingen wij van Unizo het HIB-label (handmade in Belgium) en zo officiële erkenning voor de authenticiteit van het maakproces en kwaliteit van onze producten.

Welke producten bieden jullie aan :

Buiten pralines en chocoladefiguren werd ons gamma al snel uitgebreid met ijs, ijstaarten en dessertkoekjes. Maar het meest bekende product is het Hoogstraats Begijntje, een speciaal begijntje-praline ontworpen naar het model van Begijntjes-Laat-Besluit-begijntje. De buitenkant is er in de chocoladesoort wit, melk en puur en zij zijn gevuld met praliné, gehakte walnoten en gekarameliseerde hazelnoten. Al onze producten worden met de hand gemaakt en wij gebruiken uitsluitend callebaut chocolade.

Hoe gebruik je zelf je eigen producten het liefst :

De pralines worden aangeboden in blikken doosjes, luxueus verpakt per 36. Deze doosjes hebben als opdruk een pentekening waarin het hele begijnpatrimonium verwerkt is. Elk doosje bevat een 4-talige uitleg over het Begijnhof van Hoogstraten. Zeker een aanrader dus om cadeau te geven aan iemand.

Wil je ook zo’n uniek doosje vol ambachtelijk lekkers?

Bezoek hun winkel:

Chocoladehuis

Vrijheid 643

2320 Hoogstraten

Of kijk dan snel op hun website : www.chocoladehuis.be